Argentina XV este prima campioana din Americas Rugby Championship

Argentina XV este prima campioana din Americas Rugby Championship.

 Prima editie a competitiei Americas Rugby Championship a revenit Argentinei XV care in ultima etapa s-a impus pe terenul Braziliei, in timp ce Uruguay a produs surpriza placuta intrecand Statele Unite dupa o partida dramatica decisa in ultimul minut.

Fara a cunoaste infrangerea, cu patru victorii si un rezultat de egalitate, echipa secunda a pumelor, Argentina XV a cucerit trofeul primei editii a competitiei Americas Rugby Championship, in ultima etapa elevii lui Pablo Bouza impunandu-se in fata Braziliei cu rezultatul de 42-7. Dupa ce in runda anterioara Brazilia a produs marea surpriza, invingand Statele Unite, de acesta data sud-americanii au au mai avut aceeasi forta in fata unei echipe mult mai bine asezate in teren care a condus in permanenta si s-a ales cu bonusul ofensiv, reusita de onoare a brazilienilor venind inainte de ultimul fluier al arbitrului.

Surpriza ultimei etape a fost victoria Uruguayului in partida cu Statele Unite, 29-25, acesta fiind al doilea succes din istoria confruntarilor directe directe intre cele doua natiuni pentru Los Teros(primul in 2002, rezultat 10-9), chiar si in aceste conditii vulturii reusind sa incheie competitia pe locul secund. Americanii s-a aflat la conducere din minutul 15 dupa un eseu a lui Schirmer, transformat de London situatia de pe tabela de marcaj fiindu-le favorabila pana in minutul 70. Atunci Ormachea, care i-a mentinut in joc pe uruguayeni, a intors rezulatul, dar Mikesell a dat din nou emotii pentru ca in minutul 79 incercarea lui Magno, transformata de acelasi Ormachea sa stabileasca invingatoarea.

De o partida fara emotii au avut parte canadienii care au castigat la Santiago in fata nationalei statului Chile, rezultat 64-13, Blevins si Parfrey trecandu-si in cont cate o dubla, iar McRorie un total de 22 de puncte, un eseu, sapte transformari si o lovitura de pedeapsa.

Rezultatele inregistrate in etapa a V-a:
Estadio Charrua, Montevideo: Uruguay-Statele Unite 29-25
Au marcat: Kessler-e,Magno-e,Ormachea-2tr,4lp respectiv Schirmer-e, London-e,tr,lp,Mikesell-e,Bird-tr,lp

Estadio Municipal de La Pintana, Santiago: Chile-Canada 13-64
Au marcat: Soto-e,Nordenflycht-tr,2lp respectiv Blevins-2e,Parfrey-2e,Moor-e,Baillie-e,McRorie-e,7tr,lp,Mackenzie-e,Johnson-e,Ferguson-tr

Estadio Martins Pereira, São José dos Campos: Brazilia-Argentina XV 7-42
Au marcat: L.Duque-e,M.Duque-tr respectiv Estelles-3e,Gonzales-e,Deheza-e,Delguy-e,Mercerat-6tr

Clasament final:
1.Argentina XV-17p
2.Statele Unite-14p
3.Canada-10p(+2)
4.Uruguay-10p(-12)
5.Brazilia-6p
6.Chile-5p

FOTO: uru.org.uy

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile