AVIVA PREMIERSHIP: Etapa a VII-a

Aviva Premiership

Sambata, 30 Octombrie
Northampton Saints 34-13 Newcastle Falcons
Prima partida a etapei a saptea din campionatul englez de rugby s-a desfasurat pe stadionul Franklins Garden din Northampton.
Primele puncte ale partidei sunt realizate de jucatorul celor de la Newcastle, Gopperth printr-o lovitura de pedeapsa din minutul 2. Din pacate in minutul 15 al partidei, cei de la Newcastle sunt nevoiti sa joace in doar 14 oameni pentru 10 minute deoarece Bobo a primit un cartonas galben.
De aceasta greseala profita Myle, care readuce egalarea pe Frankilns Garden in minutul 18, beneficind de o lovitura de pedeapsa. Peste 7 minute Dickson aduce pentru prima oara ‘Sfintii’ la conducere reusind primul eseu al partidei. Scorul final al primei reprize find de 10-3 pentru Sfinti.
In cea de-a doua repriza Myler a reusit sa transforme o lovitura de pedeapsa si a marit diferenta dintre cele doua echipe ducand scorul la 16-3. In minutul 52 adversarii Sfintilor reusesc singurul lor eseu, transformat de Manning. Ultimele puncte pentru Newcastle au fost aduse de acelasi Gopperth care transforma o lovitura de pedeapsa.
Din minutul 55 gazdele au reusit trei eseuri unul dupa altul in minutele 55, 62 si 80. Acestea fiind reusite de Tonks, Ansbro si Downey. Prin aceste eseuri, scorul partidei se termina cu scorul de 34-13.

Saracens 9-23 Exeter Chiefs
Pe stadionul Vicarage Road din Watford s-a disputat partida dintre Saracens si Exeter Chiefs. Aceasta fiind o partida destul de grea pentru gazde, mai ales ca la jumatatea primei reprize cei de la Exeter au beneficiat de o lovitura de pedeapsa pe care Davis a transformat-o in trei puncte pentru echipa sa, insa in minutul 26 Goode a restabilit egalitatea printr-o lovitura de pedeapsa.
In minutul 39 al partidei Davis a reusit sa inscrie primul eseu al partidei, iar scorul cu care jucatorii intra la cabine este de 10-3 pentru Exeter Chiefs.
Cea de a doua repriza cu exceptia loviturilor de pedeapsa pe care le executa Davis din minutul 47 si 64 pentru cei din Exeter si executiile pe care le-a fructificat Goode in minutele 54 si 78 pentru gazde, a fost un eseu in minutul 71, reusit de Sturgess.

Gloucester Rugby 19-12 Leicester Tigers
Iar al treilea meci al zilei s-a desfasurat pe Stadionul Kingsholm din Glucester unde gazdele au intalnit campioana en-titre Leicester Tigers.
In aceasta partida s-a marcat doar un eseu de catre Vainikolo pentru gazde in minutul 79. In afara de acest eseu a fost o batalie tipica a transformerilor. Meciul i-a avut protagonisti pe Robinson din partea gazdelor care a marcat patru lovituri de pedeapsa in minutele 9, 22, 35 si 46 si Twelvetrees din partea „Tigrilor” care a punctat din patru lovituri de pedeapsa. Insa din minutul 73 toate planurile au fost naruite pentru „tigri” deoarece in acest minut a venit eliminarea centrului Matt Smith.
Cu un om in minus cei din Leicester au cazut psihic si au primit un eseu in penultimul minut al partidei astfel partida terminandu-se cu scorul de 19-12 pentru gazdele din Gloucester.

Duminica, 31 Octombrie
Harlequins 6-6 Bath Rugby
Pe stadionul din Londra, Twickenham Stoop, s-a disputat partida dintre Harlequins si Bath Rugby. Aceasta a fost una destul de crancena, dar cu putine ocazii de a inscrie. Meciul a fost unul al transformarilor, primele doua lovituri de pedeapsa au fost marcate de Barkley (primul in minutul 12 iar al doilea in cea de a doua repriza in minutul 47). Insa in minutul 65 cei de la Harlequins se trezesc la realitate si Evans beneficiaza de o lovitura de pedeapsa iar peste doua minute acelasi Evans primeste de o noua lovitura, si astfel prin aceasta se va staili scorul final al acestui meci.

Leeds Carnegie 8-17 London Wasps
La ora 17:00 a Romaniei, pe 31 octombrie s-a disputat meciul dintre advresarii Stejarilor Bucuresti, Leeds Carnegie, si echipa din Londra. Prima repriza a reprezentat o incrancenare cruda, un eseu marcat de gazde de aripa dreapta Joe Simpson si o lovitura de pedeapsa marcata de gazde prin fundasul Thomas.
Cea de-a doua repriza a inceput la fel de promitator pentru adversari ca in prima repriza, in minutul 47 Rees reusind un eseu cu care au accentuat diferenta dintre cele doua echipe, scorul fiind de 3-14 pentru London Wasps.
In minutul 60 gazdele au reusit un eseu prin Burrell, insa nu au izbutit sa ia si celelalte doua puncte din transformare si au dus scorul la 8-14. Insa in minutul 66 londonezii au beneficiat de o lovitura de pedeapsa pe care o transforma van Gisbergen, stabilind astfel scorul final de 8-17.

London Irish 39-26 Sale Sharks
Pe stadionul Madejski din Reading gazdele London Irish, echipa romanului Ion Paulica au intalnit pe cei de la „Rechini” din Stockport. In prima repriza au fost marcate doua lovituri de pedeapsa de echipa si doua eseuri pentru gazde.
Loviturile de pedeapsa au fost marcate de MacLeod in minutele 3 si 14, iar pentru gazde loviturile au fost marcate de Lamb in minutele 11 si 31. Incercarile au fost realizate de Lamb in minutul 34 si de Joseph in minutul 39.
Cea de-a doua repriza a adus singurul dropgol al partidei marcat de Lamb in minutul 44. Insa in aceasta repriza au fost mai multe eseuri, unul din partea gazdelor marcat de Stowers in minutul 49 si unul marcat de Joseph. Pentru adversari eseurile au fost marcate de Tuilagi in minutul 61 si Cohen.
Astfel aceasta partida care s-a terminat cu scorul final de 39-26, incheie etapa a 7 a campionatul englez de rugby.

Adrian Eugen Badara

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile