Northampton Saints in fruntea clasamentului Aviva Premiership, Tarus a impresionat la Sale

In urma rezultatelor inregistrate in etapa a V-a din Aviva Premiership, Northampton Saints a preluat sefia clasamentului prin victoria impotriva celor de la Harlequins, Saracens desi s-a impus pe terenul ultimei clasate, Worcester Warriors, nu si-a putut trece in cont bonusul ofensiv marcand doar trei incercari.

Cu Alexandru Tarus devenit obisnuitul titular al tricoului cu numarul trei, Sale Sharks a facut spectacol in partida disputata impotriva lui Gloucester, pilierul roman aflandu-se pe teren pana in minutul 56, remarcandu-se prin cele 13 placaje reusite. Rechinii au castigat de o maniera categorica, rezultat 57-10, cele opt eseuri marcate aducandu-le punctul bonus ofensiv.

Pe Franklin’s Gardens, Northampton Saints a primit vizita lui Harlequins, pe care a invins-o cu rezultatul de 30-22. In ciuda diferentei de scor, Northampton s-a ales cu bonificatia ofensiva, cele patru reusite apartinand jucatorilor George North, Tom Collins, Mike Haywood respectiv Ahsee Tuala, si a trecut in fruntea clasamentului Aviva Premiership.

Saracens s-a deplasat in fieful ocupantei ultimei pozitii in clasament, Worcester Warriors. Desi gazdele nu au marcat decat dintr-o lovitura de pedeapsa, campionii continentali au avut dificultati in a se impune, reusind sa inscrie doar trei incercari prin Chris Wyles dubla si Alex Goode, insuficiente pentru a obtine puctul bonus ofensiv.

Extrem de interesanta se anunta disputa de pe Ricoh Arena, dintre Wasps si Bath, o partida care a fost echilibrata doar in prima ei parte, cand ambele echipe au concretizat cate trei tentative de tinta. In repriza secunda Bath a preluat initiativa si Semesa Rokoduguni a semnat singurul eseu al intalnirii, Bath impunadu-se cu rezultatul de 25-9.

Foarte bun parcursul lui Newcastle Falcons, care a trecut de London Irish si se afla pe pozitia secunda in clasament, dar si evolutia lui Leicester Tigers, tigrii invingand campionii en-titre, Exeter, cu incercari avandu-i ca autori pe Nick Malouf si Jonny May.

Rezultate:
Worcester-Saracens 3-25
Newcastle-London Irish 29-17
Sale Sharks-Gloucester 57-10
Leicester-Exeter 20-13
Northampton-Harlequins 30-22
Wasps-Bath 9-25

Clasament:
1.Northampton-19p
2.Newcastle-19p
3.Saracens-18p
4.Exeter-17p
5.Bath-14p
6.Leicester-13p
7.Sale-12p
8.Wasps-10p
9.Harlequins-10p
10.Gloucester-9p
11.London Irish-5p
12.Worcester-1p

FOTO: Daniel Nechita Photographer

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile