AVIVA Premiership: Ion Paulica la primul eseu pentru London Irish

Ion Paulica (stinga) a inscris primul eseu pentru London Irish

Romanul a reusit prima incercare pentru London Irish impotriva rivalilor de la London Wasps, dar echipa sa a pierdut in ultimele minute.

Adversarii Stejarilor Bucuresti, Leeds, au pierdut din nou.

Sale Sharks 10-19 Northampton Saints

Pe Edgeley Park din Stockport, Rechinii i-au intampinat pe Sfintii din Northampton.

Scorul partidei a fost deschis de cei din Northampton in minutul 6 printr-o lovitura de pedeapsa transformata de Stephen Myler. Peste 16 minute gazdele vor reusi sa marceze un eseu prin aripa Ben Cohen. Uvertura Nick MacLeod si-a facut datoria si a transformat incercarea.
In minutele 36 si 39 acelasi Myler beneficiaza de doua lovituri de pedeapsa pe care le va transforma si astfel scorul primei parti va fi 7-9 pentru Sfinti.

Cea de-a doua repriza incepe favorabil tot pentru Sfinti, care vor marca in minutul 55 un eseu prin fundasul Greig Tonks.
In minutul 68 gazdele vor beneficia si ei de o lovitura de pedeapsa pe care o va transforma MacLeod.
Insa, cu cinci minute inainte de finalul partidei, adversarii vor marca ultimul eseu prin Jamie Elliott care stabileste scorul partidei de 10-19 pentru Sfinti din Northampton.

Leicester Tigers 18-13 Harlequins

Pe Stadionul Welford Road din Leicester, Tigrii i-au intampinat pe Clovnii din Londra. Aceasta partida a fost favorabila gazdelor, care au beneficiat de sase lovituri de pedeapsa, comparativ cu adversarii lor care au beneficiat de doar doua lovituri de pedeapsa.

Desi dupa primele zece minute ale partidei scorul era favorabil pentru Harlequins, dupa cele doua lovituri de pedeapsa transformate de Evans Tigrii au reusit sa revina si sa rastoarne scorul.

Din minutul 26 pana in minutul 51 partida Billy Twelvetrees reuseste sa transforme sase lovituri de pedeapsa scorul devenind 18-6.
Inainte cu un minut de finalul timpului regulamentar de joc Harlequins reusesc singurul eseu al partidei prin Williams, transformat de acelasi Evans. Scor final 18-13, pentru Tigri.

Exeter Chiefs 15-9 Leeds Carnegie

Singurul meci de sambata din etapa a VIII Aviva Premiership ne-a dus pe Stadionul Sandy Park din Exeter unde gazdele au jucat impotriva adversarilor Stejarilor Bucuresti din Amlin Challenge Cup, Leeds Carnegie.

Partida a fost una tacticizata fiind practic un duel al mijlocasilor la deschidere.

Scorul a fost schimbat de Davis in minutul 7 al primei reprize , iar peste trei minute el mai transforma inca o lovitura de pedeapsa. Cu un minut inainte de final si adversarii beneficiaza de o lovitura de pedeapsa pe care o va transforma cealalta uvertura de pe teren, Ceiron Thomas, si astfel scorul primei reprize este 6-3 pentru gazde.

Insa cea de-a doua repriza Thomas aduce egalarea pentru Leeds, care in minutul 52 beneficiaza de o lovitura de pedeapsa transformata de decarul lui Carnegie.
Ryan Davis nu ramane dator si marcheaza noua puncte (din trei lovituri de pedeapsa) in minutele 61, 70 si 74.
Inainte cu un minut finalul partidei uvertura Ceiron Thomas beneficiaza de ultima lovitura de pedeapsa si va stabili scorul partide 15-9 pentru „Sefii” din Exeter.

London Wasps 33-25 London Irish

Ziua de duminica a fost deschisa de marele derby al Londrei. Viespile au evoluat impotriva echipa romanului Ion Paulica, London Irish.
Paulica a marcat in aceasta partida primul sau eseu pentru London Irish.
Scorul partidei a fost deschis de uvertura celor de la Wasps, Dave Walder, dintr-o lovitura de pedeapsa. Peste opt minute, Irish reusesc sa restabileasca egalitatea tot printr-o lovitura de pedeapsa prin uvertura Ryan Lamb.

Primul eseu al partidei a fost marcat de catre Ben Jacobs in minutul 21 iar bonusul a fost adus de aceeasi uvertura Walder.
In minutul 27 Irish reusesc sa inscrie primul lor eseu prin Paul Hodgson si astfel reduc din diferenta. In minutul 32 gazdele beneficiaza de o lovitura de pedeapsa pe care o va transforma de acelasi Walder si astfel scorul devine 13-8.
In minutul 36 gazdele raman in minus pentru zece minute deoarece pilierul Tim Payne va primi un cartonas galben. Lamb stabileste scorul primei reprize, 13-11, dintr-o lovitura de pedeapsa.

Ce-a de a doua reprize incepe destul de promitator pentru echipa lui Paulica. Pentru prima data vor reusi sa conduca pe tabela de marcaj, marcand un eseu prin Daniel Bowden, transformat de acelasi Lamb.
Peste doua minute Walder beneficiaza de o lovitura de pedeapsa si reduce din diferenta.

Kefu marcheaza o incercare si Viespile revin la conducerea partidei. Aripa Tom Varndell consolideaza pozitia echipei sale printr-o noua incercare, transformarea fiind reusita de uvertura Walder.

Adversarii nu se lasa batuti si dupa o lovitura de pedeapsa batuta rapid de Richard Thorpe, Ion Paulica reuseste un pick and go si inscrie langa buturi pentru echipa sa. Acesta a fost primul sau eseu de cand se afla la Londra. Lamb a transformat.

Dar partida se termina trist pentru echipa romanului nostru deoarece in ultimul minut, gazdele beneficiaza de o lovitura de pedeapsa pe care o va transforma acelasi Walder, care stabileste scorul final al partidei – 33-25.

Newcastle Falcons 12-6 Gloucester Rugby

In aceiasi zi pe Stadionul Kingston Park din Newcastle s-au intalnit echipa din localitate si Gloucester.
Si in aceasta partida punctele au fost reusite numai din lovituri de pedeapsa

Gazdele au beneficiat in prima repriza de trei lovituri de pedeapsa transformate de uvertura Jimmy Gopperth in minutule 3, 14, 40. Acesta a fost si scorul primei parti a intalnirii, 9-0 pentru gazde.

In cea de a doua repriza tot gazdele reusesc sa transforme primele si astfel, in minutul 45, Jimmy Gopperth reuseste ultima lovitura de pedeapsa transformata.

In minutul 50 si 69 Gloucester transforma doua lovituri de pedeapsa, care le aduc punctul bonus defensiv, prin fundasul Freddie Burns.

Bath Rugby 13-17 Saracens

Concomitent pe stadionul The Recreation Ground s-a disputat partida dintre Bath si Saracens.

Prima repriza le-a apartinut gazdelor care au transformat doua lovituri de pedeapsa si au marcat un eseu. Primele au fost loviturile de pedeapsa transformate de centrul Olly Barkley in minutele 12 si 25.
Peste trei minute fundasul Nick Abendanon marcheaza singurul eseu al gazdelor, iar transformarea a fost fructificata tot de Barkley.
Adversarii beneficiaza si ei de o lovitura de pedeapsa pe care o va transforma Owen Farrell si astfel se stabileste scorul primei reprize, 13-3.

Cea de-a doua repriza apartine a apartinut adversariilor care au reusit sa marcheze doua eseuri , primul fiind marcat de centrul Kameli Ratuvou in minutul 48 si cel de-al doilea de aripa James Short in minutul 57. Transformarile au fost reusite de Owen Farrell.
Scor final, 13-17, pentru Gloucester, dar gazdele reusesc sa ia punctul bonus defensiv

Adrian Eugen Badara

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile