AVIVA PREMIERSHIP: Sfintii se mentin pe primul loc

Aviva Premiership

Northampton 35-23 London Irish
Primul meci al etapei a noua din campionatul englez de rugby s-a jucat pe terenul celor de la Northampton Saints, pe Stadionul Franklin`s Garden, unde gazdele i-au intampinat pe cei de la London Irish echipa romanului Ion Paulica.
Paulica a bifat cel de-al doilea meci al sau in sezonul actual pentru London Irish.
Scorul partidei a fost deschis de echipa romanului,care au reusit doua dropgoluri prin uvertura Ryan Lamb, primul dropgol fiind marcat chiar in primul minut al partidei.
Peste doua minute avantajul londonezilor se micsoreaza deoarece „Sfintii” beneficiaza de o lovitura de pedeapsa pe care o va transforma uvertura Stephen Myler. Din minutul 22 avantajul londonezilor de pe tabela dispare deoarece Northampton va reusi sa marcheze primul eseu al partidei prin Elliot, transformarea fiind realizata de Myler. Aripa Paul Diggin inscrie al doilea eseu si Myler transforma.
In minutul 28, uvertura londonezilor, Lamb, beneficiaza de o lovitura de pedeapsa pe care o va transforma cu brio si scorul devine 17-9 cu 10 minute inainte de a se termina prima repriza.
Aceste ultime minute ale primei parti au apartinut celor de la Northampton, care au transformat o lovitura de pedeapsa in minutul 31, iar in ultimul minut Clarke marcheaza un eseu care a dus scorul primei reprize la 27-9.
Scorul celei de-a doua reprize a fost deschis de aceasta data de echipa gazda printr-un eseu marcat de acelasi Diggin in minutul 57.
Din minutul 65 repriza a apartinut echipei din Londra care a reusit sa marcheze doua eseuri, primul de catre Hala’ufia. Ryan Lamb a fost precis si a adus alte doua puncte din transformare. A doua incercare a fost reusita de Ojo, zece minute mai tarziu Lamb a transformat si a stabilit scorul partidei de 35-23 pentru „Sfinti”.

Bath 6-11 London Wasps
Partida de sambata de pe Stadionul The Recreation Ground a fost una inclestata.
Scorul partidei a fost deschis de catre Walder in minutul 21 dintr-o lovitura de pedeapsa , iar in minutul 34 Varndell reuseste sa marcheze singurul eseu al partidei.
Loviturile de pedeapsa transformate de Barkley au insemnat primele puncte marcate in repriza secunda.
Scorul final al partidei este stabilit de Walder in minutul 73 printr-o lovitura de pedeapsa. Partida se termina cu scorul de 6-11 pentru echipa din Londra.

Gloucester Rugby 19-13 Saracens
Saracens a condus cu scorul de 10 la 0 dupa eseul lui Short, transformat de uvertura Farell si o lovitura de pedeapsa a aceluiasi decar.
Gazdele au revenit prin doua lovituri de pedeapsa ale celuilalt numar 10 de pe teren, Nicky Robinson. In minutul 28, tot Farell punce alte trei puncte pe tabela tot printr-o lovitura de pedeapsa.
Gloucester a castigat practic partea a doua a meciului, cand a reusit 13 puncte, in timp ce adversarii lor nu au mai marcat. Omul partii secunde a fost Nicky Robinson cu cele opt puncte marcate. Doua lovituri de pedeapsa si transformarea eseului reusit de Charlie Sharples.
Gloucester castiga la limita cu 19-13 si Saracens se alege doar cu punctele bonus.

Exeter Chiefs 24-19 Sale Sharks
Din nou un meci in care avem un duel al transformerilor. Pe Sandy Park Davis de la Exeter si Macleod de la Sale au marcat majoritatea punctelor pentru echipele sale.
Exeter a reusit doua eseuri in plus si a castigat partida.
Fundasul Nick Macleod a dat tonul dupa lovitura de pedepsa din minutul trei. Davis a replicat prin acelasi procedeu, cinci minute mai tarziu.
Pilierul Budgen de la Sefi a marcat primul eseu, uvertura Davis a fost precis si a transformat incercarea. Macleod a punctat in minutele 30 si 34 tot din lovituri de pedeapsa, astfel ca scorul pauzei a fost 10 la 9 pentru echipa gazda.
In debutul partii secunde, flankerul Tom Johnson a inscris al doilea eseu al Sefilor. Johnson si-a facut din nou datoria si a transformat incercarea. Patru minute si aripa Crane a culcat balonul in terenul de tinta, Macleod si-a mai adaugat doua puncte in cont dupa transformarea reusita. Din nou diferenta dintre cele doua puncte era de un punct.
Celalalt numar 14 de pe teren, Andrew Higgins reuseste un nou eseu, in minutul 51, si Davis reuseste sa ajunga la noua puncte marcate in acest meci dupa transformarea reusita.
Macleod le-a adus Rechinilor punctul bonus defensiv in minutul 77 cand a marcat din lovitura de pedeapsa.

Leicester Tigers 44-19 Newcastle Falcons
Partida de pe stadionul Welford Road a fost una echilibrata doar in prima repriza, Tigrii reusind cinci eseuri in partea a doua a jocului.
Jimmy Gopperth a adus 12 puncte pentru Falcons din patru lovituri de pedeapsa. Tigrii au replicat prin decarul Billy Twelvetrees care a marcat opt puncte din doua lovituri de pedeapsa si transformarea eseului de penalizare. Scor la pauza 13 la 12.
Cu cativa jucatori de la echipa de tineret pe teren, Tigrii au reusit cinci eseuri in partea secunda prin Crane, Manu Tuilagi (2), Allen si Smith. Twelvetrees a transformat doar doua dintre ele.
Fielden a marcat eseul de onoare in minutul 69, Gopperth a adus doua puncte prin transformare si scorul final a fost 44 la 19 pentru Tigri.

Harlequins 51-18 Leeds Carnegie
Ultimul meci al etapei a noua a insemnat o noua infrangere pentru adversarii Bucharest Oaks din Challenge Cup.
Harlequins au reusit nu mai putin de sapte eseuri, fata de cele doua incercari ale lui Leeds. La pauza scorul arata dominarea clara a gazdelor, 27 la 6.
Leeds a marcat toate punctele prin doi oameni: Blacket – doua eseuri si Thomas – doua lovituri de pedeapsa si o transformare.
Uvertura Nick Evans a marcat cele mai multe puncte pentru Harlequins – 19 (eseu, patru transformari si doua lovituri de pedeapsa).
Mike Brown, Karl Dickson, Chris Robshaw, Tom Guest, Chris Brooker si Ross Chisholm au fost marcatorii celorlalte eseuri.

CLASAMENT

Loc Echipa Puncte
1 Northampton Saints 37
2 London Irish 29
3 Leicester Tigers 27
4 Gloucester Rugby 26
5 Saracens 25
6 London Wasps 23
7 Exeter Chiefs 22
8 Harlequins 22
9 Bath Rugby 19
10 Sale Sharks 14
11 Newcastle Falcons 10
12 Leeds Carnegie 3

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile