Când rugby-ul este pasiune și mod de viață: Miruna Neagu, pe urmele fraților mai mari

 A început noua ediție a Campionatului Național de Rugby 7 feminin, junioare, o competiție care anul acesta adună la start nouă echipe, plus o invitată, reprezentanta Repubilicii Moldova, Sporting-ASEM. Față de sezoanele trecute, fapt îmbucurător, a crescut numărul participantelor, noile prezențe Leii Câmpia Turzii, CSM București și CSȘ – Liceul Pedagogic „Ioan Popescu” Bârlad, mai ales, lăsând o impresie bună.

Prima rundă la junioare a fost câștigată de Politehnica Iași, urmată pe podium de CSȘ – Liceul Pedagogic „Ioan Popescu” Bârlad și RC Cristian.

Prin prisma rezultatelor, și a jocului prestat, s-a remarcat CSȘ – Liceul Pedagogic „Ioan Popescu” Bârlad care a surprins plăcut în  etapa inaugurală, desfășurată la Băicoi. Placând cu statutul de debutantă, echipa din ”orașul rugbyului”, care de-a lungul anilor a dat jucători reprezentativi pentru echipa națională masculină, a demonstrat că are potențial și în ceea ce privește rugbyul feminin. Pregătite de Florin Ibănescu și Dan Tufaru, tinerele din Bârlad au câștigat trei din cele patru partide disputate, fiind învinse doar de campioana en-titre, Politehnica Iași.

Desigur, privind partidele echipei din Bârlad, nu aveai cum să nu remarci trăsăturile uneia dintre sportive, trăsături atât de familiare terenurilor de rugby. Și intuția s-a adeverit. Pe Robert (CSA Steaua), Florin (CS Politehnica Iași) și Ovidiu Neagu (CS Dinamo) i-am văzut și remarcat de atâtea ori, de această dată a venit rândul surorii lor, Miruna, să fie în centru atenției. ”Desigur, rugbyul l-am descoperit prin intermediul fraților mei. Pentru mine a însemnat mult faptul că ei sunt implicați în acest sport, și pot spune că și datorită lor am început să practic rugbyul.”-ne spune Miruna Neagu. Curiozitatea a atras și alte întrebări, la care ne-a răspuns cu timiditatea aferentă vârstei. ”Nu îmi amintesc exact când am luat contact cu rugbyul, dar de practicat am început să-l practic de la 7-8 ani.” Întrebând-o care dintre frați a influențat-o cel mai mult, Miruna a spus: ”Cel mai mult m-a ajutat Ovidiu”-un răspuns oarecun ușor de anticipat având în vedere că jucătorul de la CS Dinamo este cel mai apropiat ca vârstă.

  • Miruna este și campioană națională en-titre la rugby tag mixt -gimnaziu, cu Școala Gimnazială ,, Costache Manolache Epureanu ” din Bârlad

Firește nu puteam ocoli întrebarea, de ce tocmai rugbyul? ”M-am îndrăgostit de acest sport, și acum pot spune că înseamnă o parte importantă din viața mea. Și acum țin minte cât de mult m-am bucurat când a luat parte la primul cantonament cu echipa. Sper ca pe viitor să ajung o jucătoare valoroasă de rugby și să pot reprezenta România.”

 

Dacă frații săi sunt deja niște nume cunoscute, ia Miruna este acum sora fraților Neagu, poate pe viitor vom putea spune frații Mirunei din rugby.

Articol scris de Marius RACZEK
FOTO: Sofia POPA

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile