Canterbury pentru a sasea oara consecutiv campioni in ITM Cup

Canterbury.
Canterbury.

Wellington nu au reusit sa profite de avantajul propriului teren si au cedat in finala ITM Cup disputata pe Westpac Stadium in fata celor de la Canterbury.

In urma sezonului regulat Wellington terminasera pe prima pozitie iar Canterbury pe locul secund astfel ca ultimul act a avut loc pe terenul primilor, leii avand si avantajul moral al victoriei din prima parte a sezonului cand s-au impus cu 25-19.

Prima repriza a apartinut lui Wellington care au condus cu 10-7 dupa ce Sopoaga a marcat un eseu, o transformare si o penalitate, ros-negrii ripostand prin eseul lui Ellis transformat de T. Taylor.

In partea secunda cu o aparare bine organizata si profitand la maxim de greselile adversarilor Canterbury au trecut la conducerea partidei, Wellington in repriza secunda reusind sa marcheze doar trei puncte.

Succesul lui Canterbury a fost asigurat de incercarile lui Crotty, Bleyendaal si G. Whitelock, doua fiind transformate de T. Taylor, care a mai punctat si dintr-o penalitate.

Canterbury au castigat cu rezultatul de 29-13 si au cucerti pentru a sasea oara consecutiv titlul de campioana in ITM Cup.

Finala din Championship a revenit celor de la Tasman dupa o partida dramtica disputata in compania lui Hawke’s Bay si in care Makos s-au impus cu rezultatul de 26-25.

Dupa ce au condus la pauza cu 23-10, Tasman au trebuit sa apere din greu avansul luat, Hawke’s Bay revenind, iar in minutul 78 un eseu a lui Eaton a redus ecartul la numai un punct, West insa a ratat transformarea.

Heem, Squire si Banks au marcat cate un eseu, ultimul evidentiindu-se si in fata butului cu o transformare si trei penaliati, iar cu acest succes Tasman au promovat in Premiership unde vor lua locul retrogradatei Bay of Plenty.

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile