Catalin Fercu poate dobori un record in meciul cu Franta

Romanul despre care vorbeste toata lumea inaintea meciului cu Franta, din cadrul Grupei D a Rugby World Cup 2015, este Catalin Fercu, care a implinit 29 de ani pe 8 septembrie. Nascut la Brasov, format ca rugbyst de Vasile Soporan, brasoveanul poate dobori astazi, pe Stadionul Olimpic din Londra, recordul de incercari marcate pentru nationala noastra.

Socotit a fi cel mai inventiv rugbyst roman din ultimul deceniu, Fercu este cunoscut in Anglia, el evoluand la formatia Saracens din Londra, cu care a castigat ultima editie a Cupei Anglo-Galeze. De asemenea, si francezii il cunosc foarte bine pe jucatorul de treisferturi roman. In iunie 2006, pe Stadionul Cotroceni, Fercu le-a marcat un eseu ”cocosilor”, pe interceptie, din pozitie de aripa.

In acest moment, Catalin Fercu este la egalitate cu Gabriel Brezoianu, fiecare avand cate 28 de eseuri date pentru echipa Romaniei. Primul disputa astazi meciul cu numarul 81 pentru Stejari, celalalt a totalizat 71 intre 1996 si 2007.
Fercu a participat la editia din 2007 a Cupei Mondiale, disputand trei partide fara a marca vreun punct. Patru ani mai apoi, el nu a fost prezent in Noua Zeelanda, motivand prin faptul ca are frica de zbor – inainte de plecarea in tara din Pacificul de Sud, avionul care i-a adus pe Stejari din Franta, dupa meciul de pregatire de la Perigueux, s-a zgaltait serios trecand printr-o zona cu turbulente.

Meciul Romania – Franta se va disputa in aceasta seara, la ora locala 20.00 (22.00 in tara), pe Stadionul Olimpic din Londra, fiind transmis de Digi Sport. Din Grupa D mai fac parte echipele Irlandei, Italiei si Canadei.

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile