CE U19: Georgia, Romania, Olanda si Rusia se bat pentru primele pozitii

Stejareii au castigat cu Portugalia.

Georgia, Romania, Olanda si Rusia au castigat primele meciuri la CE U19 si isi vor disputa primele pozitii ale competitiei.

Meciurile din semifinale sunt Romania-Georgia si Olanda-Rusia. Pentru locurile 5-8 se intalnesc Elvetia-Portugalia si Belgia-Spania.

Vezi programul meciurilor aici

GEORGIA – ELVETIA: 50 – 0

Georgia a invins fara probleme echipa nationala a Elvetiei, gruzinii reusind scorul zilei 50 la 0.

Ei au reusit opt eseuri dintre care cinci transformate.

Din echipa Georgiei au impresionat aripa Levan Gogolashvili, care a inscris trei eseuri, si mijlocasul la gramada Vazha Khutsishvili, marcator a trei transformari.

GS Georgia vs Switzerland Q1

VIDEO

BELGIA – OLANDA: 7 – 10

Meci foarte echilibrat pe Stadionul National Arcul de Triumf, intre Belgia si Olanda, portocalii impunandu-se la limita.

Centrul Sander de Miranda a reusit primele puncte pentru Olanda dintr-o lovitura de pedeapsa. Celalalt centru olandez, Nicky Romp, a culcat balonul in terenul de tinta advers in minutul 26, de Miranda reusind transformarea.

In partea secunda, Jeremy Lanaerts a punctat pentru belgieni cu un eseu, Tixhon aducand alte doua puncte din transformare.

Belgienii au atacat in valuri dar Olanda si-a mentinut avantajul pana la final.

GS Belgium-Netherlands Q2

VIDEO

RUSIA – SPANIA: 15 – 8

Rusii au deschis scorul dupa ce demi-ul Godliuk a transformat o lovitura de pedeapsa din pozitie centrala.

Spaniolii au jucat mai mult la mana dupa deschiderea de scor si au reusit sa marcheze o incercare prin Mendiederreta, in ultimele minute dinainte de pauza. Dominguez a ratat transformanrea, iar scorul primei parti a fost 5-3 in favoarea ibericilor.

Spaniolii incep mai bine partea secunda si puncteaza din nou dupa penalitatea lui Lopez. Rusii raman in 14 dupa ce pilierul Checura vede galben si este trimis pe margine timp de 10 minute.

Cu toate acestea, finalul apartine Rusiei, care vine tare peste apararea spaniola si marcheaza un eseu care reechilibreaza balanta, prin inchizatorul Chegodaev.

Godliuk transforma si isi adduce echipa in avantaj.
Pe final, Rusia scapa de emotii dupa inca un eseu reusit de Molchanov, care de altfel inchide tabela la 15-8.

GS Russia v Spain Q3

ROMANIA – PORTUGALIA: 32 – 17

Echipa nationala de rugby U19 a Romaniei a reusit azi calificarea in semifinalele Campionatului European U19, dupa 32-17 cu Portugalia.

Stejareii au inceput bine partida cu lusitanii, Ionut Mazare transformand o lovitura de pedeapsa.
Oaspetii au revenit insa in forta si au marcat o incercare prin centru Jose Lima. Dupa cateva momente de joc in care romanii si-au demonstrat superioritatea pachetului de inaintare, punctele au inceput sa apara in contul nostru.

Cristian Murgoci a culcat balonul in terenul de tinta advers, dupa care Mazare a transformat si a rerusit apoi si o penalitate. La pauza, 13-5 in favoarea Romaniei.

La revenirea de la cabine, echipa noastra se detaseaza pe tabela, dupa un al doilea eseu marcat de Murgoci, transformat de Mazare. Vine randul lui Antonescu sa inscrie o incercare, astfel ca scorul devine 25-5.

Portughezii dau semne ca pot reveni, Vasco Mendes si Bruno Medeiros marcand doua eseuri. Rodrigo Figuerido reuseste o transformare, iar tabela indica 25-17 pentru Romania.

Pe final, baietii nostri marcheaza inca un eseu, prin Ion Nicolae, iar punctele suplimentare ale lui Mazare stabilesc rezultatul final la 32-17.

GS Romania – Portugal Q4

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile