Cifrele Etapei- Etapa gazdelor in SuperLiga CEC Bank

In toate partidele din etapa a III-a contand pentru SuperLiga CEC Bank victoria a revenit gazdelor, cel mai important succes fiind obtinut de CSM Bucuresti care a trecut de campionii en-titre, Timisora Saracens, in timp ce Steaua Bucuresti si Dinamo Bucuresti si-au trecut in cont bonusul ofensiv dupa partide pe care le-au controlat de o maniera categorica.

Derbyul etapei a III-a s-a disputat pe Stadionul Arcul de Triumf intr-o atmosfera demna de o partida cu un asemenea statut si chiar daca rezultatul poate fi considerat surprinzator jocul tigrilor lui Eugen Apjok in fata sarazinilor din Banat nu a lasat loc de nicio indoiala in privinta echipei care isi va adjudeca victoria.

Reveniti dupa accidentari Valentin Calafeteanu si Stelian Burcea au fost acel plus necesar de care CSM-ul avea nevoie pentru a interpreta o partitura tactica la nivelul lotului avut la dispozitie. In replica, Timisoara Saracens si pe fondul absentei unor jucatori de baza nu a putut emite pretentii, doar in prima repriza campionii en-titre reusind sa-si impuna vointa.

Dinamo Bucuresti a realizat scorul campionatului prin victoria cu 70-5 in fata Politehnicii Iasi, nu mai putin de zece eseuri marcand alb-rosii lui Cristi Hildan unei echipe a studentilor care nu a lasat niciun moment impresia ca si-ar putea pune in dificultate adversarul. Pe lista finalizatorilor in terenul de tinta advers au figurat si doi debutanti in SuperLiga CEC Bank, sud-africanii Muhammed Sammai si John Esterhuizen.

Tot o victorie cu bonus ofensiv a obtinut si Steaua Bucuresti, in conditiile in care Universitatea Cluj nu a avut forta de a marca decat incercarea de onoare, in momentul de fata militarii fiind singura echipa cu punctaveraj maxim iar din pozitia de lider al SuperLigii CEC Bank, elevii lui Danut Dumbrava pregatesc deja provocarea numita Timisoara Saracens.

Pe fondul victoriilor obtinute de Dinmao Bucuresti si Steaua Bucuresti a fost o etapa prolifica in ceea ce priveste numarul de eseuri marcate, in total 21, singurii jucatori care au inscris in toate cele trei etape disputate fiind Hinckley Vaovasa si Sakalia Sosefo, care au adunat deja cate patru reusite in terenul de tinta advers.

Ca si in runda precedenta cel mai eficient marcator de puncte a fost Valentin Calafeteanu ,14 puncte reusite dintr-o transformare, respectiv patru lovituri de pedeapsa, dincolo de precizia in fata butului advers, dar mai ales datorita modului de exprimare in teren, el dand cursivitate jocului tigrilor in victoria cu Timisoara Saracens, mijlocasul la gramada alegandu-se si cu titlul de “Jucatorul etapei”.

Numarul jucatorilor straini prezenti pe teren in aceasta etapa a III-a a fost de 35,  acestia marcand 11 eseuri si un total de 72 de puncte, cele mai multe reusite de Liueli Simote (13 puncte, 1eseu, 4 transformari), iar Darren Baron a izbutit al doilea dropgol personal dupa cel inscris etapa trecuta la Cluj-Napoca.

Statistica Etapei a III- a din SuperLiga CEC Bank editia 2017-2018:
Numar partide: 3
-3 victorii ale gazdelor
-2 puncte bonus ofensiv( Dinamo Bucuresti, Steaua Bucuresti)
Numar de eseuri: 21
-12 in prima repriza, 9 in repriza secunda
-18 de partea gazdelor, 3 de partea oaspetilor
-7 cu aportul inaintarii, 12 cu aportul liniilor dinapoi, 2 eseuri de penalizare (Pilieri-0, Taloneri-3, Linia a doua-1, Flankeri-3, Inchizatori-0,  Mijlocasi la gramada-1,Mijlocasi la deschidere-0,Centri-4,Aripi-4,Fundasi-3)
-Cea mai productiva echipa: Dinamo Bucuresti-10 reusite
-Cea mai eficienta defensiva: CSM Bucuresti, Timisoara Saracens, Dinamo Bucuresti, Steaua Bucuresti –cate un eseu primit
-Cele mai multe eseuri marcate:Ika Tuihakavalu(Steaua Bucuresti), Muhammed Sammai(Dinamo Bucuresti) – cate 2 reusite
-Cele mai multe puncte marcate: Valentin Calafeteanu(CSM Bucuresti)-14(1tr,4lp)
Titlul de “Jucatorul  Meciului”: Valentin Calafeteanu(CSM Bucuresti) ,Tudor Boldor(Steaua Bucuresti) si Tudorel Bratu(Dinamo Bucuresti)
Titlul de “Jucatorul Etapei”: Valentin Calafeteanu(CSM Bucuresti)
Cartonase galbene: 2
Cartonas rosu: –
Jucatori straini: 35( Bilant general: 11 eseuri, 72 de puncte)

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile