Clermont continua sa conduca Top 14

Top 14

Etapa a noua a campionatului francez de rugby a programat doar sase dispute, duelul romanesc dintre Florea si Manta, fiind amanat. Meciul dintre Bordeaux Begles si Lyon a fost reprogramat pentru data de 14 decembrie.

Castres – Racing Metro 19-23. Etapa a inceput vineri cu o surpriza, Castres, echipa clasata pe primele locuri, cedand surprinzator in fata parizienilor care avusesera pana acum evolutii oscilante. Uvertura oaspetilor, Desconse, a fost cel mai bun om de pe teren, el reusind un eseu, o transformare si o lovitura de pedeapsa. Vakatava a inscris si el un eseu, iar Germain a marcat o transformare si o lovitura de pedeapsa. Alte trei puncte pentru oaspeti au fost aduse de Loree, printr-un drogol. Gazdele au inscris prin eseul lui Masoe, plus transformarea lui Teulet si alte patru lovituri de pedeapsa reusite de fundasul gazdelor. La pauza a fost egalitate, 13-13.

Toulon – Brive 18-3. Toulon continua cursa revenirii in partea superioara de clasament, punctand printr-o victorie realizata la capatul unui meci fara eseuri. Gazdele s-au bazat pe forta gramezii, care a oferit posibilitatea lui Wilkinson sa transforme sase lovituri de pedeapsa, aparandu-se foarte exact pe faza defensiva. Oaspetii au punctat doar prin Belle, din lovitura de pedeapsa, astfel ca, dupa 9-0 la pauza, Toulon castiga patru puncte si ajunge pe locul al patrulea in clasament, la 3 lungimi de Castres. Trei cartonase galbene, doua pentru oaspeti, au fost acordate in acest joc.

Clermont – Biarritz 41-0. Se spune că un meci între prima si ultima clasata nu se stie niciodata cum se incheie. Biarritz nu a avut insa resursele necesare sa faca fata jocului variat prestat de Clermont, care si-a consolidat astfel pozitia de lider, cu cele 5 puncte acumulate. Mai mult, oaspetii nici macar nu au reusit sa aculeze tabela, superioritatea afitrionilor fiind evidentiata de cele cinci eseuri marcate de James, Fofana, doua, Canale si Vosloo. Au mai inscris James, patru transformari si doua lovituri de pedepasa, si Skrela, o transformare.

Bayonne – Perpignan 18-16. Inca un insucces pentru echipa cu cei mai multi romani din Top 14. Perpignan s-a bazat doar pe talonerul Tincu in deplasarea de la Bayonne, acesta fiind schimbat in minutul 53. Gazdele au trecut la conducerea jocului inca din prima repriza, 12-3, dupa loviturile de pedeapsa transformate de Boyet. Acelasi Boyet a mai inscris odata in repriza secunda, iar Garcia si-a trecut numele pe tabela printr-un drogol. Perpignan a marcat un eseu, singurul al partidei, prin Chouly. A fost insa prea putin, Porical aducand o transformare si trei lovituri de pedeapsa, suficiente doar pentru punct bonus defensiv. Tonita nu a fost convocat pentru aceasta partida avand o intindere la coapsa.

Toulouse – Stade Francais 18-15. Campioana Frantei s-a vazut pusa in dificultate in startul partidei, cand oaspetii au fortat prin cele doua lovituri de pedeapsa ale lui Dupuy. A venit insa eseul din minutul 7, inscris de Nyanga si transformat de Beauxis, dupa care acelasi Beauxis a dus scorul la 10-6 din lovitura de pedeapsa. Pana la pauza va mai marca doar Dupuy, din penalitate, astfel ca la jumatatea partidei toulouse avea un punct avans, 10-9. Dupuy marcheaza apoi din nou, in minutul 57, iar tabela devine favorabila celor de la Stade Francais. Beauxis ii readuce pe campioni in avantaj, iar Monguy inscrie eseul decisiv in minutul 74. Drogolul argentinianului Contepomi, din minutul 78, este doar pentru punct bonus defensiv.

Agen – Montpellier 18-12. A fost o disputa de uzura, nespectaculoasa, la capatul careia s-a impus echipa care a gresit mai putin. Barnard a transformat sase penalitati, suficient pentru cele patru puncte puse in joc. Bustos-Moyano a adus echipei oaspete doar noua puncte din lovituri de pedeapsa, in timp ce Fernandez a inscris printr-un dropgol. La pauza, scorul a fost egal, 9-9.

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile