Cliff Morgan, galezul care a participat la ultimul succes in fata All Blacks, a incetat din viata

Cliff Morgan.
Cliff Morgan.

A fost unul dintre jucatorii emblematici ai Tarii Galilor, la cei doar 170 cm inaltime fiind considerat un talent innascut pentru postul de uvertura, iar dupa ce si-a agatat ghetele in cui a continuat sa slujeasca rugby-ul din ipostaza de comentator si scriitor.

Cliff Morgan, caci despre el este vorba a incetat din viata la varsta de 83 de ani dupa o lunga suferinta, lasand in urma o cariera de invidiat atat pe terenul de rugby cat si in media.

Intreaga cariera de jucator si-a petrecut-o in culorile clubului Cardiff RFC, pentru nationala Tarii Galilor adunand 29 de prezente, alte patru fiind contabilizate in turneul Leilor Britanici din Africa de Sud din 1955.

In acel turneu din patria Springboks, Cliff Morgan a primit supranumele “Morgan Magnificul”, gratie jocului sau de exceptie Leii Britanici au reusit sa evite infrangerea, dupa patru partide disputate ambele echipe acumuland doua succese.

Cliff Morgan a fost pe teren si in 1953, atunci cand Tara Galilor a invins pentru a treia si ultima data All Blacks, cu un an mai devreme castigand Grand Slam-ul cu penele de strut in Five Nations.

Dupa retragerea din activitatea de jucator, Cliff Morgan s-a remarcat prin emisiuni de specialitate realizate pentru BBC, memorabil fiind comentariul sau din partida ramasa celebra in istoria rugby-ului dintre Barbarians si All Blacks din 1973 atunci cand un alt galez, Gareth Edwards, a marcat poate cel mai spectaculos eseu din toate timpurile.

Ca o recunoastere pentru viata daruita rugby-ului, Cliff Morgan a fost introdus pe lista International Rugby Hall of Fame incepand cu anul 1997, iar din 2009 pe cea a IRB Hall of Fame.

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile