Coltul Specialistului: Dinamo isi joaca viitorul cu Timisoara

Dinamo.

Clasamentul SuperLigii s-a ”rupt” dupa opt din cele 14 runde ale sezonului regulat. Aflate pe ultimele doua pozitii ale clasamentului, ”U” Cluj (2 puncte) si Poli Iasi (4p) nu mai pot nici macar visa la Play-Off. CSM Bucuresti si mai ales Dinamo inca detin sanse sa intre in grupul semifinalistelor. Misiunea lor a devenit insa extrem de complicata. Daca nu chiar imposibila.

Se stie ca in rugby miracolele sunt rare. Si aceasta pentru ca sportul cu balonul oval este guvernat de reguli care ii favorizează intotdeauna pe cei care joaca, unde e imposibil sa stai la pomana, si in care salturile valorice nu se pot face de pe azi pe maine.

Creditate cu cele mai mici sanse de a prinde Play-Off-ul, ”U” Cluj și Poli Iasi au iesit rapid din lupta pentru partea superioara a ierarhiei, acolo unde se vor decide medaliatele si campioana. Paradoxal, desi reprezinta doua orase mari, capitale ale unor regiuni istorice, cele doua grupari nu se bucura de cine stie ce sprijin din partea autoritatilor locale. Si fara o sustinere financiara serioasa nici nu aveau cum sa reziste in fata unor adversari mult mai bine organizati, cu loturi superioare din punct de vedere numeric si calitativ.

Lupta pentru pozițiile 3 și 4 se va da, asadar, intre patru formatii, fiind greu de crezut ca RCM Timisoara si CSM Baia Mare, care au cate 33 de puncte fiecare, mai pot rata calificarea in Play-Off. Cea mai dificila misiune o va avea CSM Bucuresti, care, cu doar 11 puncte, nu mai poate face pasi gresiti in urmatoarele sase etape. Teoretic, ”capitalistii” sunt favoriti in disputele cu Poli Iasi si la Cluj, cu ”U”, pe care, probabil, le vor castiga si cu punct bonus ofensiv de fiecare dată. Iar daca pe terenul din Baia Mare un succes pare neverosimil, lor le mai ramane sa se impuna in meciurile cu Steaua și Farul, acasa, dar mai ales in fief-ul lui Dinamo… Ceea ce pare daca nu imposibil, atunci macar greu de atins.

”Buldogii”, in schimb, mai pot spera intr-o rasturnare a situatiei desi, in runda precedenta, s-au inclinat din nou in fata Farului. Si de data aceasta la o diferență minimă (15-18). Urmatoarul meci, cu Timisoara, in ”Groapa” (2 iunie, ora 17.00) poate fi crucial pentru Dinamo. Un nou esec, coroborat cu victorii ale Stelei, la CSM București, și Farului, cu ”U” Cluj, marind, poate decisiv, decalajul fata de primele patru clasate.

Marian Burlacu (Adevarul)

Cu cine mai au de jucat primele 6 clasate din Superliga:

RCM UV Timisoara (33 puncte)

Acasa: Farul (14 iulie), Cluj (21 iulie), Baia Mare (4 august)
Deplasare: Dinamo (3 iunie), Steaua (28 iulie), Iasi (11 august)

CSM Baia Mare (33 puncte)

Acasa: CSM Bucuresti (14 iulie), Farul (28 iulie), Steaua (11 august)
Deplasare: Poli Iasi (2 iunie), Dinamo (21 iulie), Timisoara (4 august)

Farul Constanta (27 puncte)

Acasa: Cluj (3 iunie), Steaua (21 iulie), Iasi (4 august)
Deplasare: Timisoara (14 iulie), Baia Mare (28 iulie), CSM București (11 august)

Steaua (26 puncte)

Acasa: Dinamo (14 iulie), Timisoara (28 iulie), Cluj (4 august)
Deplasare: CSM Bucuresti (3 iunie), Farul (21 iulie), Baia Mare (11 august)

Dinamo (21 puncte)

Acasa: Timisoara (2 iunie), Baia Mare (21 iulie), CSM Bucuresti (4 august)
Deplasare: Steaua (14 iulie), Iasi (28 iulie), Cluj (11 august)

CSM Bucuresti (11 puncte)

Acasa: Steaua (3 iunie), Poli Iasi (21 iulie), Farul (11 august)
Deplasare: Baia Mare (14 iulie), Cluj (28 iulie), Dinamo (4 august)

Foto: www.rpressport.ro

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile