CONFERINTA DE PRESA | Noi parteneriate FRR si SuperLiga CEC Bank 2019-2020

Astazi, 28 august, la Bucuresti, a avut loc conferinta de presa in cadrul careia au fost anuntate noi parteneriate ale Federatiei Romane de Rugby. Primul dintre ele, in fapt o noua colaborare cu Societatea Romana de Televiziune, care a devenit official broadcaster, cel de-al doilea, cu Via Vitacola-Sarica Niculițel, prestigios producator de vinuri, cat si un viitor protocol de colaborare cu Primaria Sectorului 1, avand ca obiect realizarea unor activitati cu caracter sportiv si social – educativ dedicate copiilor si elevilor din Sectorul 1 al capitalei, pentru a caror realizare urmand ca Primaria Sectorului 1 sa asigurarea mentenanta terenurilor sportive, urmand sa achite si utilitătile, cat si unele lucrari de amenajare specifica.

De asemenea, conferinta a prefatat si noul sezon competitional al SuperLigii CEC Bank, cea mai importanta competitie din rugbyul romanesc, capitanii celor sapte formatii participante, Timisoara Saracens, CSM Stiinta Baia Mare, CSA Steaua, CS Dinamo, Universitatea Cluj, SCM Gloria Buzau si ACS Tomitanii, cat si antrenorul echipei nationale a Romaniei, fiind prezenti.

Inainte de conferinta de presa, Primarul Sectorului 1, Dan Tudorache, Presedintele Companiei Nationale de Investitii, Manuela Irina Patrascoiu si Presedintele Federatiei Romane de Rugby, Alin Petrache au facut o vizita pe santierul Stadionului de Rugby “Arcul de Triumf”, pentru a verifica stadiul lucrarilor de modernizare si reabilitare a acestei baze sportive.

La intalnirea cu presa au participat Primarul Sectorului 1, Dan Tudorache, Presedintele Companiei Nationale de Investitii, Manuela Irina Patrascoiu si Presedintele Federatiei Romane de Rugby, Alin Petrache, Presedinte Director-General Societatea Romana de Televiziune, Doina Gradea, Marketing manager Via Viticola- Sarica Niculițel – Andreea Lica, capitanii celor sapte formatii: Marius Danila (CSM Stiinta Baia Mare), Viorel Lucaci (CSA Steaua), Eugen Capatina (Timisoara Saracens), Adrian Ion (ACS Tomitanii), Marco Fuhri (SCM Gloria Buzau), Johan Van Heerden (CS Dinamo) si Vlad Rotar (U Cluj).

Iata declaratiile celor prezenti:
Alin Petrache, presedinte FRR – „Astazi avem o conferinta de presa inedita. Sunt cu noi capitanii echipelor din editia 2019/2020 a SuperLigii CEC Bank si le multumesc pe aceasta cale, dar si multi parteneri. Incep prin a multumi Ministerului Dezvoltarii si Companiei Nationale de Investitii pentru constructia viitorului Stadion National de Rugby Arcul de Triumf, care speram sa fie gata in 2020 pentru antrenamentele din cadrul Euro 2020. Langa noi e Primarul Sectorului 1, ii multumim pentru sprijin, ne-a fost mereu alaturi inclusiv financiar, urmand ca federatia noastra sa semneze cu institutia pe care o reprezinta un protocol ca sportivii si elevii din sector sa foloseasca viitoarea baza sportiva, in cadrul unor proiecte dedicate. Multumim si Televiziunii Romane, din nou partenerul nostru oficial, care va difuza de acum incolo rugby de cel mai inalt nivel, competitii interne si internationale. Alaturi ne va fi de acum incolo si Via Viticola, un producator de vinuri deosebite, asa cum este si sportul nostru. De asemenea, avem toata recunostinta fata de partenerul principal al competitiei, CEC Bank, impreuna cu care am crescut valoarea rugbyului romanesc in ultimii noua ani si la care am gasit mereu suportul necesar proiectelor noastre”

Dan Tudorache, Primar Sector 1 – „Voi sprijini mereu sportul, ne bucuram sa adaugam rugbyul la parteneriatele sportive existente. Vom incerca sa compensam, ca si pana acum, in momentele de cumpana, urmand sa sustinem financiar noua arena de la Arcul de Triumf in ceea ce priveste mentenanta, asigurand toate cheltuielile noii baze sportive. Ne bucuram de aceasta oportunitate.”

Doina Gradea – Presedinte Director-General Societatea Romana de Televiziune: ” De la Cerbul de Aur la Stejari, ce vara frumoasa. Am venit alaturi de acesti sportivi, care merita toata aprecierea noastra, ca urmare a hotararii Consiliului de Administratie al SRTv devenind din nou partenerii Federatiei Romane de Rugby. Este o bucurie imensa, pe care vrem sa o dublam cu o veste dedicata iubitorilor de rugby, televiziunea nationala va transmite si Cupa Mondiala din Japonia. Este o onoare, avem o misiune publica impartasita de a arata valorile adevarate din teren si din societate.”

Marius Danila, capitan CSM Stiinta Baia Mare: „Avem din nou ca obiectiv castigarea titlului, sperand la un inceput de sezon mai bun decat in editia precedenta si la un final asa cum ni-l dorim.”

Viorel Lucaci, capitan CSA Steaua: „La debutul acestei editii avem un lot numeros, care a impus si ridicarea obiectivelor, ne dorim sa iesim campioni, planuind sa luam totul treptat, meci cu meci.”

Adrian Ion, capitan ACS Tomitanii: „Echipa de la malul marii are multi tineri dinamici, dornici de afirmare, care vor fi motorul viitoarelor victorii, speram noi.”

Marco Fuhri, capitan SCM Gloria Buzau: „Multumesc staff-ului si colegilor pentru increderea cu care m-au investit odata cu banderola de capitan. Credem in noi si in sansa noastra si le dorim succes tuturor adversarilor pe care urmeaza sa ii intalnim.”

Eugen Capatina, capitan Timisoara Saracens: „Sezonul trecut putem spune ca a fost un esec pentru noi, nu am reusit sa castigam niciunul din trofeele puse in joc de aceea ne propunem sa ne luam revansa si sa dominam competitia.”

Johan Van Heerden, capitan CS Dinamo: „A fost ridicata stacheta si in cazul nostru, dinamovistii propunandu-si sa se claseze pe una din primele 4 pozitii.”

Vlad Rotar, capitan Universitatea Cluj: „Avand in vedere numarul mare de tineri din lot, ne dorim ca fiecare dintre ei sa joace, sa evolueze si sa aiba cat mai multa incredere in ceea ce poate oferi acest nou sezon.”

Marius Tincu, antrenor principal interimar al nationalei de seniori a Romaniei: ” SuperLiga CEC Bank este cea mai mare competitie interna de profil din Romania, care permite tuturor jucatorilor sa aiba o sansa la echipa nationala. Obiectivele echipelor sunt diferite, titlul, promovarea tinerilor, toate fiind utile in monitorizarea noastra pentru selectia la reprezentativele nationale. Ma bucur ca TVR este alaturi de noi, va fi cu siguranta un plus de vizibilitate”

Andreea Lica, Marketing Manager Via Viticola – Sarica Niculițel: „Ca sa folosim un termen din domeniul nostru, pairing-ul Via Viticola Sarica Niculitel si FRR nu pare obisnuit, insa nu este asa. Noi sprijinim performanta si excelenta, iar Federatia Romana de Rugby si rugbyul exact asta inseamna pentru noi. Vrem sa apropiem consumatorii de vin de acest sport si iubitorii rugbyului, de vin.”

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile