Connacht s-a impus pe terenul lui Munster in Pro12

Connacht s-a impus pe terenul lui Munster in Pro12.

Surpriza etapei a VIII-a din Guinness Pro 12 s-a produs pe Thomond Park, unde Connacht a castigat pentru prima data in fata lui Munster si cu un parcurs aproape fara greseala conduce in clasamentul competitiei.

Connacht a ajuns la cea de-a saptea victorie in actuala stagiune prin succesul in premiera pe terenul lui Munster, scor 18-12, dupa un joc in care s-a aflat mereu la conducere. O’Halloran si Bundee Aki au marcat cate un eseu pentru invingatori, Ronaldson o transformare si doua penalitati, pentru armata rosie consemnandu-se un eseu de penalizare, respectiv reusita lui Scannell.

Singura victorie cu bonus ofensiv a reusit-o Edinburgh, 32-13 cu Newport Dragons, cele patru eseuri ale victoriei de cinci puncte avandu-i ca autori pe Nel, Dickinson, Brown si Scott. In ultimul minut incercarea de consolare a galezilor a reusit-o Cudd. Partida a fost arbitrata de Marius Mitrea.

Treviso s-a ales cu bonusul defensiv din deplasarea facuta pe terenul campioanei en-titre Glasgow Warriors, care s-a impus cu rezultatul de 13-6. Singurul eseu al partidei a fost marcat de Ashe, restul punctelor venind din tentative de tinta, Weir si Russell pentru Glasgow, respectiv Hayward de partea francizei italiene.

Tot un punct bonus ofensiv a obtinut si Ulster dupa infrangerea suferita cu 8-3 la Dublin in fata lui Leinster. Cronin a marcat un eseu, iar Sexton o lovitura de pedeapsa pentru invingatori, punctele nord-irlandezilor venind din piciorul lui Jackson.

Ospreys a trecut pe propriul teren de Cardiff Blues in derbyul galez, cu rezultatul de 13-6, iar oaspetii au acumulat astfel bonificatia defensiva. Pe Liberty Stadium s-a consemnat o singura incercare, cea a lui A.Jones, pe lista marcatorilor trecandu-si numele Davies, o transformare si doua penalitati respectiv J.Evans, autorul punctelor lui Cardiff Blues.

Dupa o prima repriza in care s-a desprins la 17-0, Scarlets a castigat disputa cu Zebre, rezultat final 20-12, italienii dand o replica viguroasa in partea secunda cand au marcat doua incercari prin Van Schalkwyk. La victoria galezilor au contribuit Parkes si A.Davies cu cate un eseu, ambele transformate de A.Thomas care a concretizat si o lovitura de pedeapsa, o tentativa de tinta reusita fiind trecuta si in dreptul lui S.Shingler.

Clasament:
1.Connacht-32p
2.Scarlets-30p
3.Munster-28p
4.Leinster-27p
5.Glasgow-26p
6.Edinburgh-23p
7.Ulster-23p
8.Ospreys-15p
9.Newport-10p
10.Cardiff Blues-10p
11.Zebre-9p
12.Treviso-5p

FOTO: irishtimes.com

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile