Victorii ale gazdelor in etapa a 13-a din Guinness Pro 12

Victorii ale gazdelor in etapa a 13-a din Guinness Pro 12

Toate cele cinci partide disputate in cadrul etapei a 13-a din Guinness Pro 12 au revenit gazdelor, Leinster, Ospreys si Glasgow Warriors obtinand si bonusul ofesiv, in timp ce scorul rudei a fost reusit de franciza irlandeza din Dublin care a trecut cu 70-6 de Zebre.

Chiar daca in prima repriza Cardiff Blues a tinut pasul cu Glasgow Warriors, avantajul scotienilor la pauza fiind de 10-7, in rerpiza secunda diferenta a crescut gratie celor trei eseuri marcate de Warriors si astfel s-a conturat rezultatul final de 29-15. Pat Mac Arthur, Peter Murchie dubla si James Malcom au marcat eseuri pentru Glasgow, respectiv Blaine Scully si Rhun Williams in contul galezilor.

Ospreys a inceput in forta partida cu campionii en-titre Connacht si dupa primul sfert de ora galezii aveau deja doua eseuri marcate prin Dan Baker si Olly Cracknell. Au urmat apoi incercarile semnate de Nicky Smith si Ashley Beck la care Connacht nu a reusit sa raspunda decat cu reusita lui Sean O’Brien astfel ca Ospreys s-a impus cu rezultatul de 29-7 trecandu-si in cont bonusul ofensiv.

Cea mai disputata intalnire a fost cea dintre Scarlets si Ulster. La pauza nord-irlandezii au condus cu 13-6, insa Scarlets a revenit scorul final fiind de 16-13 in favoarea francizei galeze. Pentru Scarlets s-a consemnat un eseu de penalizare alaturi de tentativele de tinta concretizate de Dan Jones, Jacob Stockdale fiind autorul incercarii lui Ulster.

Chiar daca nu a obtinut bonusul ofensiv, Newport Dragons a castigat fara emotii in disputa cu Treviso singurele momente dificile pentru galezii fiind inainte de pauza cand Sarel Pretorius a vazut cartonasul galben. Newport Dragons s-a impus cu 26-8 prin cele doua eseuri marcate de Sarel Pretorius si Lewis Evans, reusita italienilor purtand semnatura lui Tito Tebaldi.

Scorul etapei l-a reusit Leinster, 70-6 in partida cu Zebre. franciza irlandeza trecandu-si in cont nu mai putin de zece eseuri avandu-i ca autori pe Sean O’Brien, Hayden Triggs, Luke McGrath, Cian Healy, Garry Ringrose dubla, Rory O’Loughlin hat-trick si Hamie Heaslip. Punctele de onoare ale lui Zebre le-a marcat Edoardo Padovani din lovituri de pedeapsa.

Partida Edinburgh-Munster a fost amanata pentru data de 3 februarie, Munster disputand restanta din European Rugby Champions Cup cu Racing 92. Pentru Munster aceasta partida a insemnat o victorie fara istoric, armata rosie impunandu-se clar la Paris cu rezultatul de 32-7.

Clasament:
1.Ospreys-29p
2.Munster-46p
3.Leinster-46p
4.Glasgow-41p
5.Scarlets-40p
6.Ulster-33p
7.Cardiff Blues-27p
8.Connacht-21p
9.Newport-19p
10.Edinburgh-18p
11.Treviso-11p
12.Zebre-9p

FOTO: www.leinsterrugby.ie

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile