Connacht se mentine in fruntea clasamentului Guinness Pro 12

Connacht se mentine in fruntea clasamentului Guinness Pro 12.

Etapa a XVI-a din Guinness Pro 12 a fost una in care s-au consemnat rezultate interesante, in fruntea clasamentului mentinandu-se Connacht urmata de Leinster, care insa mai are de disputat o partida restanta impotriva lui Glasgow Warriors.

Newport Dragons a intalnit pe propriul teren campioana en-titre, Glasgow Warriors, iar O’Brien, autor a cinci lovituri de pedeapsa, i-a mentinut in carti pe dragonii galezi pana in minutul 72 cand eseul lui Weir a decis invingatoarea. Astfel, Glasgow Warriors, pentru care Dunbar si-a mai trecut numele pe lista marcatorilor, s-a impus cu rezultatul de 18-15, Newport Dragons fiind nevoita sa se multumeasca cu bonusul defensiv.

Pe Galway Sportsground, Connacht a trecut de Ospreys cu rezultatul de 30-22. In privinta raportului eseurilor a fost egalitate, 3-3, Aki, MacGinty si Healy in contul gazdelor, John, Baker si Webb pentru galezi, decisive in stabilirea rezultatului final dovedindu-se tentativele de tinta concretizate de Ronaldson.

Treviso nu a reusit la al treilea meci consecutiv pe propriul teren sa repete performanta din anterioarele doua dispute si a cedat in fata lui Munster. Eseul lui Barbieri, transformat de Hayward a facut ca la pauza italienii sa conduca cu 7-5, in repriza secunda insa armata rosie a revenit si eseul lui Saili, respectiv penalitatile concretizate de Keatley aducand victoria acesteia cu rezultatul de 16-13.

O victorie dramatica a obtinut Edinburgh in confruntarea cu Scarlets, dupa ce galezii au condus la pauza cu 23-16, eseul lui Toolis din minutul 68 intorcand rezultatul la 24-23 in favoarea scotienilor. Alaturi de Toolis, Burleigh a mai semnat o incercare pentru Edinbrugh, in timp ce Parkes, Davies si Evans au fost autorii reusitelor de partea lui Scarlets.

Rhys Parchell a fost eroul lui Cardiff Blues in partida cu Ulster, acesta marcand 18 din cele 23 de puncte ale victoriei echipei sale. Ulster a condus cu 6-3 in pauza iar apoi eseul lui Gilroy a marit ecartul, pe final insa galezii au avut o revenire puternica si s-au impus, rezultaul final fiind de 23-13.

Leinster a luat bonusul ofensiv din partida disputata in Italia cu Zebre, McGrath, Ryan, Byrne si Leavy fiind autorii eseurilor francizei irlandeze din Dublin. Rezultatul consemnat dupa 80 de minute a fost 27-10, Ruzza marcand eseul de onoare al italienilor.

Clasament:
1.Connacht-54p
2.Leinster-53p
3.Scarlets-49p
4.Ulster-46p
5.Edinburgh-42p
6.Munster-42p
7.Glasgow-39p
8.Ospreys-38p
9.Cardiff-33p
10.Newport-24p
11.Zebre-19p
12.Treviso-16p

FOTO: walesonline.co.uk

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile