Crioterapie la IRB Nations Cup

Cryo 6.
Cryo 6.

Pentru ca IRB Nations Cup este un turneu de mare anvergura, si serviciile puse la dispozitia participantilor sunt de cea mai inalta calitate.

Pentru a veni in intampinarea nevoilor specifice ale rugbystilor dupa efortul imens depus intr-un meci international de o asemenea anvergura, cei de la Centrul Medical Cutera au amenajat la sediul Federatiei Romane de Rugby o locatie pentru crioterapie, dotata cu unul din cele mai performante aparate de pe piata.

Cryo 6, produs de compania germana Zimmer  este un echipament de crioterapie cu aer uscat gandit in primul rand pentru activitatea fizica intensa. Util de asemenea si in cazul afectiunilor reumatologice, aparatul asigura un flux de aer rece (-30grade Celsius) constant ca temperatura si focusat cu ajutorul bratului reglabil exact pe zonele cheie care raspund stimularii crio si presoterapiei.

Beneficiile utilizarii lui Cryo 6, experimentate deja de membrii echipelor din Romania, Rusia, Italia si Argentina, sunt multiple si depind de momentul in care este aplicata aceasta forma de crioterapie focusata. Astfel, daca terapia este aplicata inaintea unei confruntari sportive, ea foloseste in atenuarea durerii resimtite la nivel muscular, favorizand atingerea potentialului maxim in teren. In cazul in care se intervine pe parcursul exercitiului de efort, de exemplu in pauza dintre cele doua reprize, Cryo 6 este util pentru a limita efectele unei eventuale accidentari, reducand atat durerea cat si manifestarile locale (echimoze, edeme, s.a.). Eficienta aparatului de crioterapie  produs de Zimmer este dovedita si in profilaxia de dupa efort, inainte ca simptomatologia specifica sa-si faca simtita prezenta.

Practic, crioterapia in genere si cea cu aer uscat in special, actioneaza pe doua directii esentiale, indicata fiind in special in medicina sportiva. Pe de o parte reduce durerea, intrucat inhiba nociceptorii care o genereaza, scade in acelasi timp si viteza de conducere nervoasa si stimuleaza eliberarea neurotransmitatorilor. Pe de alta parte exista beneficii vizibile la nivel local – sunt diminuate inflamatiile si echimozele, reducandu-se activitatea metabolica locala si redandu-se mobilitatea zonei.

Medical vorbind, Cryo 6 este eficient in cazul artritelor (inclusiv reumatoide), bursitelor, tendinitelor, tendosinovitelor, miozitelor, fibrozelor, contracturilor/rupturilor/intinderilor  musculare. Aparatul va fi disponibil tuturor sportivilor participanti la IRB Nations Cup 2013 pe tot parcursul competitiei.

Acelasi echipament poate fi gasit in Centrul Medical Cutera, unde mai puteti beneficia de terapii cu enPuls (unde de soc radiale), Cutera GenNail (laser NdYAG) si tratament de regenerare tisulara cu PRP (plasma autologa).

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile