Caută
Close this search box.

CSS Unirea Iasi, liderul CN 7’s junioare: Fetele pentru care rugbyul a fost alegerea potrivita

S-a incheiat prima parte a Campionatului National de Rugby 7 feminin, competitia junioarelor fiind dominata de CSS Unirea Iasi care a castigat trei din cele patru etape disputate, astfel ca in clasamentul general fetele antrenate de Neculai Tarcan si Gabriela Lepciuc devanseaza marea rivala CS Agronomia, cele doua urmand sa-si continue lupta pentru suprematie in retur.

Daca anul trecut CSM Pascani a castigat fara mari emotii competitia junioarelor, acum cele mai valoroase jucatoare ale campioanei en-titre imbraca tricoul echipei CSS Unirea Iasi, Neculai Tarcan continuand la Pascani cu o echipa noua, in timp ce actualul lider este o provocare pentru Gabriela Lepciuc in drumul catre o cariera de antrenoare.

Cine sunt insa cele care ne incanta pe terenul incadrat cu buturi ? La aceasta intrebare vom incerca sa raspundem chiar prin cuvintele pe care au avut amabilitatea sa ni le transmita trei dintre componentele echipei CSS Unirea Iasi, capitanul Daniela Glodeanu, Ana Maria Bocan si Carina Dascalu, toate cu evolutii decisive pentru rezultatele obtinute in turul Campionatului National de Rugby 7 feminin, junioare. Doua dintre acestea, Glodeanu si Bocan au fost invitate deja sa se pregateasca cu nationala de senioare, chiar in stagiul facut inainte de plecarea la Dnipro, unde Romania 7’s a participat la Women’s Sevens Trophy in wekendul 23-24 iunie si a ocupat locul 4.

Desigur in lumea unui sport dur, de contact, prima intrebare, invitabila, este in legatura cu acesta alegere facuta. De ce ati ales rugbyul ?
Daniela Glodeanu: Energia, „nebunia” de a face ceva deosebit si a avea rezultate bune. Stiu ca sportul dezvolta caracterul si fiecare provocare este de fapt o lectie de viata.
Ana Maria Bocan: Da, este adevărat că puteam sa aleg cu totul altceva caracteristic unei fete, dar m-am regasit in sport inca din clasele primare.
Carina Dascalu: M-am apropiat de sport pentru ca miscarea inseamna viata, iar sportul inseamna sanatate. Intr-adevar ca fete am putea avea alte hobby-uri dar pentru noi a fost mai mare atractia fata de sport întrucat sportul contibuie la dezvoltarea fizica, dar și psihica a unui om.

Care este primul sport pe care l-ati practicat si ce v-a atras catre acesta ?
Daniela Glodeanu: Primul sport pe care l-am practicat este cel pe care-l practic si acum, rugbyul. Nu stiam prea multe despre acest sport. Pe domnul Tarcan il cunoşteam de mica, stiind rezultatele dansului. La noi in localitate se vorbeste despre Marius Tincu, Cosmin Glodeanu, despre cum au ajuns acesti jucatori sa faca cinste orasului nostru, si am zis sa incerc si eu sa urmez calea lor.
Ana Maria Bocan: Primul sport pe care l-am practicat a fost handbalul, in clasele 5-8, dar nu ca si sport de performanta ci doar il jucam la orele de educatie fizica.
Carina Dascalu: Primul sport pe care l-am practicat a fost fotbalul. Am facut parte din echipa scolii, dar ceea ce m-a atras a fost sportul in sine.

Cand ati descoperit rugbyul ?
Daniela Glodeanu: Rugbyul adevarat l-am descoperit in clasa a 9-a odata cu venirea mea la Colegiul CF Unirea Pascani, unde rugbyul este pe primul loc atat in scoala, cat si in oras.
Ana Maria Bocan: Am descoperit rugbyul la vârsta de 13 ani, dar am început sa il practic la varsta de 15 ani. Nu m-a adus nimeni eu am venit singura chemandu-le cu mine pe inca 2 prietene!
Carina Dascalu: Am descoperit rugbyul in clasa a 7- a cand profesorul de educatie fizica a vrut sa ne duca la un meci de rugby tag. La rugby am venit singura, tot in clasa a 7 a, mai mult dintr-o curiozitate sau as putea spune, am luat-o ca pe o provocare.

Care este cea mai frumoasa amintire legata de rugby ?
Daniela Glodeanu: Cea mai frumoasa amintire a mea este legata de selectionarea in echipa de junioare a Romaniei cand am evoluat impotriva Republicii Moldova.
Ana Maria Bocan: Amintirea mea cea mai frumoasa legata de rugby este castigarea titlului de campioana nationala la junioare alaturi de echipa CSM Pascani.
Carina Dascalu: Am amintiri una mai frumoasa ca alta, nu as putea alege. Pentru mine cele mai frumose amintiri sunt cele cu echipa si cele in care vezi ca esti apreciat, deci antrenamentele si munca ta nu a fost in zadar.

Cum ati aprecia evolutiile voastre din acest sezon ? Credeti ca puteti castiga campionatul ?
Daniela Glodeanu: Evoluţiile mele din acest sezon, cred eu, au fost bune, stiu ca mai am mult de muncit, atat eu, cat si echipa ca la finalul campionatului sa ne atingem obiectivul, adica titlul de campioana. Cu munca, disciplina si multe sacrificii putem sa fim din nou campioane si cred in ceea ce spun, suntem o echipa de invingatoare. Visele se implinesc daca ai curajul sa le urmezi, ne spunea domnul antrenor Neculai Tarcan.
Ana Maria Bocan: In acest sezon am evoluat mai mult decat in precedantul, am inceput sa invat ce inseamna rugbyul adevarat, am invatat de la fetele mai in varsta ce inseamna cu adevarat acest sport si cum se joaca. Nu cred, sunt sigura ca vom fi campioane, am incredere in mine si echipa mea ca vom reusi sa castigam si acest campionat.
Carina Dascalu: Am dat mereu totul pe teren si voi face la fel si in partidele care vor veni. Nu cred ca putem castiga campionatul, sunt sigura de asta! Avem o echipa unita si puternica. Daca am reusit ca pana in prezent sa ne mentinem pe prima poziție inseamna ca putem face ca acest campionatul sa fie al nostru.

Care credeti ca va fi viitorul vostru in rugby ?
Daniela Glodeanu: Viitorul meu in rugby… Tare as vrea sa nu fiu dezamagita ca am ales acest sport, pentru ca am depus multa munca ca sa ajung aici. Sper ca in viitor sa avem o echipa nationala de junioare ca sa putem demonstra si la un alt nivel cele aratate in campionat.
Ana Maria Bocan: Imi doresc ca in viitor sa devin antrenoare, un exemplu foarte bun este Gabriela Lepciuc si sper ca aceasta dorinta a mea sa devina realitate.
Carina Dascalu: Prin rugbyul am trait toate starile pe care le poate trai un om. Vreau sa pot juca rugby cat mai mult iar apoi vom vedea ce imi rezerva vitorul.

O vom lasa sa incheie acest interviu pe Daniela Glodeanu, capitanul echipei CSS Unirea Iasi, cuvinte care avand in vedere varsta acesteia, spun totul: „Capitanul de echipa este omul care tine legatura dintre antrenor si echipa sa, este omul care trebuie sa aiba grija, ca sa ma exprim asa, de echipa. Capitanul este primul om care trebuie sa dea incredere echipei atat cand pierde, dar si atunci cand castiga si atat pe teren, cat si in afara lui sa fie un exemplu. In teren sa respecte sfaturile antrenorului. Nu spune ca nu se poate sau ca este greu, succesul nu vine daca nu muncești, chiar daca este mai greu trebuie sa faci sacrificii pentru echipa. Trebuie sa cred in mine, poate nu toate o fac, tocmai din aceasta cauza trebuie sa lupt sa-mi duc echipa spre victorie. Atitudinea mea se reflecta in evolutia echipei care trebuie sa fie determinata sa jucam asa cum ne-am propus si sa castigăm fiecare meci”.

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile