Cu o noua denumire, World Rugby Nations Cup debuteaza vineri la Bucuresti

Stadionul National Arcul de Trimuf este locul devenit traditional in ultimii ani pentru desfasurarea competitiei cunoscute ca IRB Nations Cup, nici anul acesta nu va face exceptie, patru echipe intrand in lupta sub o noua titulatura – World Rugby Nations Cup.

Vineri, 12 iunie, vor avea loc primele dispute in care Romania va intalni Spania, iar Namibia pe Argentina XV, adica doua natiuni care se pregatesc pentru Cupa Mondiala din aceasta toamna, respectiv revelatia ultimei editii a Rugby Europe Championship si pepiniera celebrilor Los Pumas.

Se anunta partide extrem de interesante si disputate, Romania fiind castigatoarea editiilor din 2012 si 2013, Namibia a celei din 2010, in timp ce Argentina Jaguars s-a impus in 2006, cand a avut loc prima editie si singura organizata in Portugalia.

In acest an World Rugby Nations Cup se va disputa pentru a noua oara la Bucuresti, Stejarii si Emerging South Africa fiind singurele echipe care si-au aparat trofeul castigat, celelalte invingatoare numindu-se  Scotia A, Namibia, South African Kings si Emerging Ireland, ultimii campionii editiei precedente.

De-a lungul anilor jucatori renumiti au evoluat in aceasta competitie, precum Schalk Brits, Luciano Orquera, Santiago Fernandez, Alastair Kellock, Chris Cusiter, Ruaridh Jackson, Scott  Kawson, Jerome Porical, Juan Jose Imhoff, Nicolas Sanchez, Joaquin Tuculet sau Santiago Gonzales Iglesias pentru a aminti cateva dintre numele care si-au facut aparitia pe gazonul Stadionului National Arcul de Triumf.

Pentru Romania, World Rugby Nations Cup a fost de fiecare data o sansa importanta acordata jucatorilor de a pregati fie participarea la Cupa Mondiala, partidele test ale toamnei sau cele din Rugby Europe Championship, evolutii incununate prin castigarea de doua ori a trofeului.

Din punct de vedere al individualitatilor Florin Vlaicu si Catalin Fercu sunt cei mai eficienti marcatori de puncte, respectiv eseuri,  in timp ce zece jucatori componenti ai lotului actual au debutat pentru Stejari in cadrul IRB Nations Cup.

Dintre adversarii pe care-i vom intalni in acest an, palmaresul general ne favorizeaza in toate cele trei cazuri, Stejarii inregistand 30 de victorii cu Spania din 32 de partide, de trei ori am invins Namibia in cele patru intalniri, pentru ca in disputele cu Argentina Jaguars raportul sa fie acelasi, cu trei succese din patru confruntari directe.

Palmaresul Rugby World Nations Cup:

2006(Lisabona)-Argentina Jaguars

2007(Bucuresti)-Emerging Springboks

2008(Bucuresti)-Emerging Springboks

2009(Bucuresti)-Scotia A

2010(Bucuresti)-Namibia

2011(Bucuresti)-South African Kings

2012(Bucuresti)-Romania

2013(Bucuresti)-Romania

2014(Bucuresti)-Emerging Ireland

Prima etapa a World Rugby Nations Cup editia 2015 va avea loc dupa programul:

12.06.2015, Stadionul National Arcul de Triumf-ora 17:00-Namibia-Argentina XV

12.06.2015, Stadionul National Arcul de Triumf-ora 20:00-Romania-Spania

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile