Cupa AIR, o noua competitie de Rugby 7 destinata junioarelor

Daca in sezoanele anterioare in ceea ce priveste competitiile de rugby 7 feminin calendarul competitional cuprindea etapele de campionat, la senioare si junioare respectiv Cupa Romaniei la senioare, din acest an tinerele jucatoare vor avea posibilitatea de a se confrunta pentru un nou trofeu.

La initiativa Asociatiei Internationalilor de Rugby din Romania, in speta a presedintelui acesteia, Marin Ionescu, se va infiinta o noua competitie asemanatoare Cupei Romaniei la senioare, care vizeaza participarea echipelor din campionatul junioarelor, oferind astfel acestora posibilitatea de a disputa mai multe partide intr-un sezon competitional.

Partidele se vor disputa in sistem turneu, in aceeasi data si locatie unde va avea loc Cupa Romaniei la senioare. Conform propunerii Asociatiei Internationalilor de Rugby din Romania, aprobata de Biroul Federal, aceasta va pune la dispozitie un trofeu transmisibil, urmand sa intre definitiv in posesia echipei care il castiga de trei ori in decurs de cinci ani.

In anii anteriori singura competitie rezervata junioarelor a fost Campionatul National, astfel ca in 2018 vom avea parte de o premiera, caci pana in prezent niciodata tinerele jucatoare , aspirante la tricoul Ghindelor , nu au avut sansa confruntarilor pentru un al doilea trofeu stagional.

La competitia junioarelor participa cinci echipe, CSM Pascani, actual campioana, CS Agronomia Bucuresti, Ariesul Mihai Viteazu, RC Gringos Transilvania si CS Parohial Stefan cel Mare si Sfant.

FOTO: Dragos Pascaneanu

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile