Cupa Mondiala militara se disputa paralel cu competitia profesionistilor

Transilvania trimite 26 de sportivi nascuti 2000 la selectia nationala de la Baia Mare

In acest an, paralel cu Cupa Mondiala de rugby, va avea loc o alta competitie interesanta, deschisa echipelor de rugby alcatuite din militari. International Rugby Defence Competition 2015 este a doua editie a intrecerii militare, dupa cea din 2011, când Armata Britanica s-a impus in finala cu 62-17, in fata colegilor australieni. In 2011, Cupa Mondiala militara s-a aflat la editia inaugurala, care a fost gazduita in co-organizare, de Australia si Noua Zeelanda.

La editia din acest an vor participa 12 echipe, care, intr-o prima faza, vor fi impartite in trei grupe. Primele doua din fiecare serie preliminara se califica automat in sferturile de finala, unde vor mai ajunge si doua din formatiile de pe locul al treilea, cele care au cea mai buna linie de clasament.

Iata componenta grupelor, stabilita prin tragere la sorti:

Grupa 1

Marina Britanica, Noua Zeelanda, Japonia, Fiji

Grupa 2

Franta,Canada,Armata Britanica,Australia

Grupa 3

Tonga,Africa de Sud,Aviatia Britanica,Georgia

La competitie trebuia sa participe si CSA Steaua Bucuresti, insa, in cele din urma, rugbystii militari au declinat din motive obiective, prezenta in Albion.

Semifinalele si finalele vor avea loc pe stadionul Twickenham Stoop, cel pe care isi disputa meciurile de pe teren propriu, celebra Harlequins.

Meciul de deschidere va avea loc in 8 octombrie si va opune echipele Africii de Sud si Georgiei. Finala va fi programata in 29 octombrie.

Rugby-ul militar are o mare traditie, care a inceput in Anglia, in anul 1906, când s-a infiintat Rugby Army Union. In Romania, componenta militara a rugby-ului este reprezentata de emblematicul club din Ghencea. Steaua a sustinut traditia întâlnirilor anuale cu armatele franceze si sovietice, inainte de 1989, iar apoi, cu ocazia Memorialului Eroii Revolutiei, stelistii au invitat de mai multe ori selectionate militare, din Anglia, Franta sau Republica Moldova.

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile