Dan Carter debuteaza in Franta, in primul meci dupa atentate

Dan Carter debuteaza in Franta, in primul meci dupa atentate.

Rugby-ul francez, treptat, revine la realitate, o data cu societatea din Hexagon, dupa teribilele atentate teroriste care au zguduit Parisul, saptamana trecuta.

Etapa din acest week-end, din Top 14, are drept cap de afis partida care va avea loc la Paris, intre Racing Metro 92 si Toulouse. Meciul va avea loc sambata dupa-amiaza si este primul desfasurat in Ile de France, regiunea administrativa din jurul Frantei, dupa tragicele intamplari din 13 noiembrie.

Jocul are drept scop transmiterea unui mesaj foarte clar, conform caruia societatea franceza si occidentala, nu se tem de actele teroriste. In context sportiv, jocul va marca debutul pentru echipa pariziana a lui Dan Carter. Dublul campion mondial cu echipa nationala a Noii Zeelande, autor al unui dropgol de exceptie in finala de anul acesta, a revenit din vacanta si este gata sa faca parte din garnitura de start a noii sale formatii de club. Dan Carter a fost desemnat si cel mai bun jucator al Cupei Mondiale din Anglia.

Pe de alta parte, Robert Broussard, vicepresedintele Federatiei Franceze de Rugby, insarcinat al respectivului for cu probleme de securitate, a dat asigurari ca paza si ordinea la stadion vor fi asigurate. Prezenta masiva a politiei si a fortelor speciale, in perimetrul arenei, sunt o garantie a faptului ca rugby-ul nu va fi scena unor noi atentate teroriste.

La partida de pe stadionul Yves du Manoir sunt asteptati, cu aproximatie, 20 000 de spectatori.

FOTO: stuff.co.nz

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile