Derby intre Toulon si Clermont

Penultima etapa din Top 14, campionatul de elita al rugbyului francez, a pus fata in fata, in închiderea rundei, pe cele doua principale combatante, Clermont si Toulon. Reeditarea finalei Cupei Campionilor, dar si posibila finala a campionatului francez, a revenit celor de la Clermont, care si-au valorificat avantajul terenului propriu, impunandu-se cu 22-19. Singurele eseuri ale jocului s-au marcat pe final, Parra pentru gazde, respectiv Tuisova fiind autorii. La pauza, scorul a fost egal, 6-6.

In uvertura rundei, Oyonnax si-a consolidat pozitia de Play-Off, dupa victoria cu virtual retrogradata Lyon, scor 28-10. Tian, Taufa si Urdapileta au marcat eseuri pentru gazde, care insa au fost private de importantul bonus ofensiv, din pricina incercarii lui Fourie, de pe final. La Oyonnax, Vali Ursache a fost introdus in linia a treia in minutul 71, iar la Lyon, Horatiu Pungea a jucat pilier dreapta din minutul 50.

Grenoble a dispus neasteptat de Toulouse cu 32-11, in conditiile in care oaspetii se afla in cursa pentru un loc de Play-Off. Eseurile au fost consemnate in dreptul lui Hunt si Killioni, respectiv Fritz.

Bordeaux spera indreptatit sa ajunga in sferturile de finala, dupa victoria cu bonus, 38-20, in meciul cu Bayonne. Avei, Talebula, doua, Tauveigne si Connor, respectiv Bustos Moyano si Ugalde au culcat balonul in terenul de tinta.

Castres si-a simplificat mult existenta dupa bonusul luat cu Brive, 32-12. Eseurile vicecampioanei au fost marcate de Grosso, Tales, Palis si Lamerat. La Castres, Mihaita Lazar a fost titular pe postul de pilier stanga, fiind inlocuit din teren in minutul 58.

La Rochelle a remizat cu Racing Metro, scor 18-18, oaspetii avand si doua incercari, prin Chavancy si Lauret.

Stade Francais a castigat si ea detasat, 35-21 cu Montpellier, dupa o suita de eseuri realizate de Ross, Arias, doua, Flanquart si Burban. Pentru oaspeti s-au consemnat doua incercari, Tchale-Watchou si Watrevez.

In aceasta etapa s-au acordat trei bonusuri ofensive (Bordeaux, Castres si Stade Francais) si un bonus defensiv (Toulon).

Clasament:

1. Toulon 71 de puncte
2. Clermont 71 de puncte
3. Stade Francais 70 de puncte
4. Toulouse 66 de puncte
5. Oyonnax 62 de puncte
6. Racing Metro 60 de puncte
7. Bordeaux 60 de puncte
8. Montpellier 55 de puncte
9. La Rochelle 54 de puncte
10. Castres 52 de puncte
11. Grenoble 52 de puncte
12. Castres 48 de puncte
13. Bayonne 47 de puncte
14. Lyon 37 de puncte

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile