Dinamo cucerește medaliile de bronz în Liga Națională de Rugby

CS Dinamo a obținut medaliile de bronz în actuala ediție a Ligii Naționale de Rugby, după ce a învins în finala mică a competiției pe SCM USV Timișoara cu 44-18 (13-11).

Bănățenii au început în forță partida disputată la București pe Stadionul Național de Rugby Arcul de Triumf, în primul minut de joc reușind primul eseu, prin Manumua Tevita, după o pătrundere spectaculoasă a lui Corrado Ștețco, care a depășit mai mult adversari pentru a-i pasa perfect lui Tevita. Florin Vlaicu ratează transformarea și scorul rămâne 5-0. Timișoara domină primul sfert de joc, fiind mai prezentă în atac, în minutul 9 Vlaicu punând încă trei puncte pe tabelă, printr-o lovitură de pedeapsă, 8-0.

Dinamo nu renunță la luptă însă toate acțiunile de atac se opresc în apărarea bună a timișorenilor. Jucătorii lui Valentin Calafeteanu se apropie din nou periculos de 22-ul advers, Alin Conache pune presiune pe Williams la o grămadă pe introducerea dinamovistă la 5 metri de terenul de țintă, însă eseul reușit de tânârul mijlocaș la grămadă nu este validat de arbitrul central al întâlnirii, Vlad Iordăchescu, după consultatea cu arbitrul video.

În minutul 23, Williams Jondre pune primele puncte pe tabelă pentru Dinamo, 8-3. Conache răspunde și el cu o penalitate, 11-3. În ultimele 10 minute ale primei reprize, Dinamo mută jocul în 22-ul advers, pressingul făcut concretizându-se întâi într-o penalitate transformată de Jondre, 11-6. Pe fondul superiorității numerice de pe teren în urma eliminării lui Lucian Mureșan, Dinamo preia pentru prima dată conducerea în finala mică, după ce în ultimul minut de joc Dylan Schwartz marchează un eseu, transformat de Williams, 13-11.

În partea secundă, alb-roșii revin în forță de la vestiare și același Schwartz reușește dubla, după o intercepție la o pasă între Eugen Căpățână și Tiqe Iliesa. Jondre transformă pentru 20-11. Timișoara răspunde repede cu un nou eseu, marcat de Marco Fuhri și transformat de Conache, rămânând astfel în joc,  20-18.

Dinamo controlează jocul și în minutul 55 Schwartz marchează din nou, după ce balonul trece pe la Boldor – Ispir – Simionescu, acesta din urmă deschizându-l perfect pe Schwartz. Jondre transformă din nou, 27-18. Alb-roșii măresc ecartul pe tabelă, Florian Ciocoiu concretizând o acțiune frumoasă a molului, care a rulat până aproape de terenul de țintă, talonerul dinamovist culegând balonul și plonjând în eseu,  34-18, după ce Jondre transformă. În ultimele minute de joc, Timișoara atacă încercând să reducă diferența însă cei care pun puncte pe tabelă sunt din nou bucureștenii, printr-o penalitate transformată de Williams, 37-18 și Schwartz care reușește al patrulea eseu, după ce ajunge un balon de urmărire trimis inteligent de Tudor Boldor. Helarius Kisting transformă pentru 44-18, stabilind scorul final.

Astfel, la fel ca în ediția trecută, Dinamo termină pe locul 3, cucerind bronzul campionatului, în timp ce Timișoara rămâne în afara podiumului, pe locul 4.

SCM USV Timisoara
1. Ciprian Chiriac, 2. Eugen Căpățînă, 3. Mosese Digo, 4. Lucian Mureșan, 5. Dorin Lazăr, 6. Kemal Altinok, 7. Vlad Neculau (C),8. Sean Morell, 9. Alin Conache, 10.Florin Vlaicu, 11. Iulian Macovei, 12. Manumua Tevita, 13. Alexandru Bucur, 14. Corrado Ștețco, 15. Iliesa Tiqe.
Rezerve: 16. Marco Fuhri, 17. Mihai Lazăr, 18. Jojo Sikote, 19. Robert Murariu, 20. Sebastian Sîrvu, 21. Gabriel Rupanu, 22. Dănuț Jipa, 23. Stephen Shennan Antrenor: Valentin Calafeteanu

CS Dinamo
1. Bogdan Neacșu, 2. Sergiu Puescu, 3. Omar Baliashvili, 4. Malcom Onsando, 5. Johan Van Heerden, 6. Alexandru Mitu, 7. Samuel Swanepoel, 8. Etienne Terblanche (C), 9. Jondre Willimas, 10. Tudor Boldor, 11. Marian Ispir, 12. Wayne Smith, 13. Gabriel Pop, 14. Marius Simionescu, 15. Ovidiu Neagu. Rezerve: 16. Florian Ciocoiu, 17. Mihai Dragoș, 18. Jean Smith, 19. Andrei Toader, 20. Keanan Murray, 21. Helarius Kisting, 22. Dylan Schwartz, 23. David Florea Jilăveanu
Antrenor: Sosene Anesi

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile