Dupa doua etape Stejarii conduc in clasamentul World Rugby Nations Cup

Asa cum s-a intamplat in ultimii ani la World Rugby Nations Cup, si in aceasta editie ultima etapa va fi practic una a finalelor, pentru pozitia a treia, respectiv pentru castigarea trofeului pus in joc, Stejarii si Argentina XV urmand sa-si dispute suprematia.

Astfel, daca dupa prima runda avantajul a fost de partea sud-americanilor gratie bonusului ofensiv din partida cu Namibia, acelasi lucru l-au realizat si baietii nostri tot in detrimentul africanilor, si astfel balanta s-a echilibrat, momentan punctaverajul fiind cel care departajeaza cele doua echipe.

Avantajul Stejarilor se regaseste si la numarul eseurilor marcate, opt fata de cele sase ale argentinienilor respectiv eficienta defensivei, echipa noastra fiind singura care nu a primit eseu dupa doua etape disputate, este drept nici elevii lui Felipe Contepomi nu au fost surprinsi decat o data de namibianul Kotze.

In privinta individualitatilor, Florin Vlaicu si-a consolidat pozitia de lider in clasamentul all-time al marcatorilor, ajungand la borna cu numarul 163, pentru ca doua nume noi sa-si faca aparitia in tricoul Stejarilor, Jody Rose si Randall Morrsion, ultimul onorand prima selectie cu un joc de calitate, incununat prin marcarea unui eseu.

Amintind de eseu, Viorel Lucaci si Mihai Macovei au cate doua reusite si pot concura la titlul de cel mai eficient marcator la acest capitol din acesta editie, in timp ce specialistul competitiei Catalin Fercu inca nu a finalizat, dar a creat doua reusite dupa un joc stralucitor contra Namibiei.

Trecand la jaguarii argentinieni, cu siguranta vor da o replica extrem de puternica, mai ales ca o victorie, fie si la limita, le-ar readuce trofeul in brate dupa isprava din 2006, fiind o echipa bine organizata defensiv si care stie sa exploateze momentele de slabiciune ale adversarului.

La polul opus Spania si Namibia vor incerca sa evite lingura de lemn, poate cu un mic plus in dreptul ibericilor, care desi nu au marcat inca vreun eseu la prima participare in competitia World Rugby Nations Cup, au aratat ca o echipa mult mai bine organizata in privinta defensivei.

Asadar, exista toate premisele pentru ca duminica Stadionul National Arcul de Triumf sa fie gazda a doua partide extrem de interesante si spectaculoase, dintr-o etapa in urma careia vom cunoaste numele noii campioane din World Rugby Nations Cup.

Programul partidelor de duminica, 21 iunie, este urmatorul:
Stadionul National Arcul de Triumf, ora 17:00-Spania-Namibia (TVR 3 si Rugby TV)
Stadionul National Arcul de Triumf, ora 20:00-Romania-Argentina XV (TVR 3 si Rugby TV)

Clasamentul inaintea acestor dispute arata astfel:
1.Romania-2-2-0-0-78-12-9p
2.Argentina XV-2-2-0-0-45-16-9p
3.Spania-2-0-0-2-15:50-0p
4.Namibia-2-0-0-2-13:73-0p

Dupa doua etape s-au marcat in total 15 eseuri, dintre care unul de penalizare, Viorel Lucaci si Mihai Macovei avand cate doua reusite fiecare.

Liderul punctelor marcate este Florin Vlaicu, 29p (1e, 3tr, 6lp)

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile