Etapa bonusurilor ofensive in Pro 12

Etapa bonusurilor ofensive in Pro 12.

In etapa a XX-a din Guinness Pro 12, Connacht a trecut de Munster, iar Glasgow Warriors s-a impus la scor pe terenul lui Scarlets care in acest moment nu se mai afla in zona primelor patru pozitii ale clasamentului care asigura prezenta in Play-Off.

Liderul ierahiei din Guinness Pro 12, Leinster a obtinut o victorie cu bonus ofensiv in fata lui Edinburgh, rezultat 30-23, scotienii prin incercarea lui Kennedy din minutul 70 asigurandu-si bonificatia defensiva. Raportul eseurilor a fost de 4-3 in favoarea francizei din Dublin, pe lista marcatorilor trecandu-si numele McGrath, Der Flier si McFadden dubla, respectiv Brown, Allen si Kennedy.

In urma lui Leister se pozitioneaza Connacht care si-a imbogatit zestre de puncte din clasament dupa victoria cu bonus ofensiv, rezultat 35-14, in partida cu Munster. Adeolokun a marcat doua incercari, Bealham a batut si el o data defensiva armatei rosii, un eseu de penalizare intregind tabloul reusitelor lui Conacht, in timp ce pentru Munster, Zebo si Sherry au izbutit cate o finalizare in terenul de tinta.

Campionii en-titre, Glasgow Warriors au dat un adevarat recital pe Parc y Scarlets unde s-au impus cu 46-10, scotienii reusind un total de sapte eseuri, bonusul ofensiv venind prin reusitele jucatorilor Russell dubla, Jones dubla, Pyrgos, Bennett si Seymour.

Scarlets care la un moment dat s-a aflat in fruntea clasamentului a ajuns pe pozitia a cincea in afara locurilor care asigura preznta in Play-Off. Pe Arms Park, Gareth Anscombe a marcat un eseu , doua transformari si trei lovituri de pedeapsa, iar Cardiff Blues a trecut de Newport Dragons cu rezultatul de 28-8, alte doua incercari in contul invigatorilor fiind reusite de Turnbull si Lee-Lo. In ciuda victoriei, sansele de a prinde un loc in semifinale sunt minime pentru Cardiff Blues.

Treviso ramane pe ultima pozitie a clasamentului, italienii fiind invisi la scor de Ospreys pe Liberty Stadium. Franciza galeza a castigat cu 47-10, eseurile invingatorilor avandu-i ca autori pe D.Evans dubla, Baker, Watkin, Cracknell, Dirksen si John, incercarea de onoare a alb-verzilor fiind semnata de Sgarbi.

Nici Zebre nu a putut tine piept lui Ulster si a pierdut pe propriul teren intalnirea cu Ulster. Nord-iralandezii s-au impus cu rezultatul de 47-17, Payne trecandu-si in cont un hat-trick, Bowe o dubla, cate o incercare fiind reusita de Pienaar si Gilroy.

 

CLASAMENT:
1.Leinster-68p(+161)
2.Connacht-68p(+95)
3.Glasgow-66p
4.Ulster-60p
5.Scarlets-58p
6.Edinburgh-53p
7.Munster-53p
8.Cardiff-52p
9.Ospreys-49p
10.Newport-26p
11.Zebre-19p
12.Treviso-16p

FOTO: utv.ie

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile