Etapa dominata de oaspeti in Liga Celtica

Din cele sase partide disputate in cadrul etapei a XIII-a din Liga Celtica, patru au revenit oaspetilor, doar Glasgow Warriors si Ospreys reusind sa fructifice avantajul terenului propriu.

Ospreys, cu moldoveanul Dumitru Arhip titular, a castigat greu in fata fostei adversare a Lupilor Bucuresti, Newport Dragons, rezultatul de 22-11 mentinandu-i pe negrii din Swansea in fruntea clasamentului. Arhip a prins o zi mai slaba si a fost inlocuit in prima repriza, in timp ce canadianul Ardron a marcat un eseu al invingatorilor. Biggar a fost decisiv, reusind o transformare si cinci penalitati, replica lui Drangons constand intr-un eseu a lui Rees si doua lovituri de pedeapsa concretizate de Prydie.

Dupa ce in runda anterioara reusisera sa treaca de Munster, cei de la Connacht au cedat pe propriul teren in fata lui Edinburgh, scotienii revenind dupa pauza, cand erau condusi cu 13-7, pentru o victorie cu 16-13. In contul irlandezilor s-a consemnat un eseu de penalizare si o transformare, respectiv doua penalitati semnate de Nikora, victoria lui Edinburgh fiind adusa de eseul lui Denton, transformat de Hidalgo-Clyne, care a concretizat si alte trei lovituri de pedeapsa.

Si Glasgow Warriors a revenit in repriza secunda si s-a impus cu rezultatul de 22-7 in fata galezilor de la Scarlets, Dunbar, Murchie si canadianul Van der Merwe fiind autori ai cate unui eseu, la care s-au adaugat punctele aduse de Russell din fata butului. Eseul de onoare al galezilor l-a marcat L.Williams, reusita transformata de Priestland.

Leinster a plecat de la Cardiff cu bonusul ofensiv, dupa victoria cu 22-13 in fata lui Blues si patru eseuri marcate de Reid, Gopperth, McGrath si Furlong, dintre care doar unul transformat de Gopperth. Vosawai a marcat eseul lui Cardiff Blues, iar Anscombe si-a trecut in cont o transformare si doua penalitati.

Tot cu bonus ofensiv s-a ales si Munster din deplasarea facuta in Italia pe terenul lui Zebre, pe care a invins-o cu rezultatul de 31-7. F.Jones, Stander, Murray si Zebo au fost autorii eseurilor pentru armata rosie, toate transformate de Keatley, pentru Zebre Fabiani reusind sa finalize o data in terenul de tinta advers.

Ulster a castigat cu emotii in deplasare la Treviso, acolo unde gazdele au revenit, fiind conduse cu 24-7 la pauza, la finala tabele de marcaj indicand rezultatul de 24-20. Jackson, Pienaar si Bowe au marcat eseurile nord-irlandezilor, Christie si Minto pe ale italienilor, din fata butului Jackson reusind trei transformari si o penalitate, iar Hayward doua transformari, respectiv si tot atatea lovituri de pedeapsa.

Clasament:
1. Ospreys-44 puncte
2. Glasgow-43 punte
3. Munster-42 puncte
4. Leinster-41 puncte
5. Ulster-39 puncte
6. Connacht-33 puncte
7. Edinburgh-28 puncte
8. Scarlets-28 puncte
9. Cardiff Blues-22 puncte
10. Newport-17 puncte
11. Treviso-13 puncte
12. Zebre-10 puncte

Urmatoarea etapa se va disputa intre 13 si 15 februarie, dupa programul:
Edinburgh – Ospreys
Ulster – Treviso
Munster – Cardiff Blues
Scarlets – Connacht
Zebre – Glasgow
Leinster – Newport

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile