Florin Tasca, dupa cinci saptamani la Saracens: Diferenta este uriasa

Sala celor de la Saracens are tehnica de ultima ora.

Florin Tasca, preparatorul fizic al FRR, a petrecut cinci saptamani alaturi de englezii de la Saracens, echipa din prima divizie engleza, campioni in 2011.

Acesta s-a specializat pe partea de Strenght and Conditioning alaturi de stafful tehnic al britanicilor.

Florin s-a integrat inca din prima saptamana in toate programele de antrenment ale englezilor. Acestia i-au prezentat planificarea pe tot sezonul, video cu toate antrenamentele de teren ale echipei si programe individuale cu jucatorii. In plus, a putut sa analizeze si planificarea echipei nationale a Angliei.

In cea de-a doua saptamana a lui Florin in Anglia, Saracens au participat la un turneu desfasurat pe terenul celor de la Harlequins si au jucat impotriva Wasps, Harlequins si London Irish. Romanul s-a implicat activ in participarea echipei in turneu.

Jucatorii de la Saracens fac individual incalzirea pentru antrenamente, fiecare stie ce-i mai bun pentru el. Acestia au caiete individuale cu exerictii, ce trebuie completate la fiecare serie. In plus, fiecare jucator are acces la o aplicatie pentru iPad prin care primeste noutati, programe, proiecte de joc, actiuni ale echipei, programul sesiunilor de autografe etc.

In timpul petrecut alaturi de Saracens, Florin a avut ocazia sa il cunoasca pe Paul Stridgeon, Head Coach Strenght & Conditioning al echipei Angliei, venit in vizita la echipa pentru a ii ajuta sa isi insuseasca noua regula de joc in gramada, “crouch-touch-set”.

In ultima saptamana petrecuta alaturi de echipa, Florin a avut ocazia sa lucreze individual cu jucatorii si sa le supravegheze programul. Alaturi de echipa a facut deplasarea la Bath pentru etapa finala la rugby 7. Saracens au pierdut in semi-finala cu Gloucester.

Despre experienta alaturi de Saracens, Florin Tasca a declarat pentru FRR.ro: „A fost ceva extraordinar pentru mine. Am vazut ce inseamna rugby profesionist de la A la Z. Diferenta dintre ei si noi este uriasa. Sper sa pot transmite cat mai multor jucatori din Romania din experienta acumulata la Saracens”.

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile