Fostul international roman Stefan Chirila, politist in Australia

Stefan Chirila (randul de jos, al treilea de la stanga la dreapta).

Originar din comuna ieseana Prisacani, fostul international roman Stefan Chirila este un om realizat la celalalt capat al lumii, in Australia. Dupa cum el insusi recunoaste, tot ce are actualmente se datoreaza balonului oval.

Jucator polivalent pe linia de treisferturi, Stefan Chirila a imbracat de opt ori tricoul nationalei, marcand si un eseu. Cu siguranta cel mai rasunator succes pentru Romania a fost victoria de la Auch, din 1990, cu 12-6, impotriva Frantei.

In 1991 s-a despartit de nationala Romaniei, dupa ce a ales sa faca pasul spre Franta, la rugby in 13. A incantat in Hexagon si a fost selectionat in echipa Presedintelui, care a intalnit Australia. A facut un joc foarte bun, care l-a facut pe ambasadorul Australiei la Paris sa insiste pentru aducerea la Antipozi a lui Stefan Chirila.

In 1996, rugbystul roman se imbarca avand ca destinatie finala Melbourne. A evoluat pentru echipa universitatii din localitate, insa la rugby in 15, deoarece nivelul rugbyului in 13 din Australia era foarte ridicat, iar varsta nu ii mai permitea, din punct de vedere fizic, sa tina pasul.

In paralel cu rugbyul a urmat cursurile universitare si a devenit politist la brigada antidrog. Apoi a devenit om de legatura al politiei cu comunitatea de romani din Australia. Stefan Chirila este casatorit si are doi copii care merg la scoala in Australia, dar vorbesc si romaneste.

In primele vancante petrecute in Romania a continuat sa imbrace si tricoul studentilor ieseni. Apoi s-a dedicat muncii in politie, pe care o indrageste foarte mult. „In Australia viziunea asupra politiei este total diferita. Politia nu reprezinta o institutie de care sa te temi ci din contra, este o parte a comunitatii”, spune acesta.

Conform declaratiilor lui Chirila, stabilit de 17 ani in emisfera sudica, in Australia traiesc actualmente aproximativ 40 000 de romani, din care 6000 numai in statul Victoria, cel de care apartine metropola Melbourne, unde locuieste familia Chirila.

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile