Francezul Alexandre Ruiz va conduce partida Japonia-Romania

Japonia-Romania va fi prima partida test a Stejarilor din cele trei programate pentru luna iunie, acesta urmand sa fie condusa de o brigada de arbitri cu francezul Alexandre Ruiz la centru asistat de JP Doyle din Anglia si australianul Will Houston.

Alexandre Ruiz s-a nascut pe 24 martie 1987 in Beziers si la varsta de 25 de ani a devenit cel mai tanar arbitru care a oficiat in primul esalon valoric din Hexagon. Este arbitru pro din 2011 si a adunat peste 80 de prezente in Top 14, respectiv  in Pro D2 fiind unul dintre cavalerii fluierului de mare perspectiva din Franta.

In cartea lui de vizita figureaza prezente la competitii precum European Rugby Champions Cup, European Rugby Challenge Cup, World Rugby Sevens Series, World Rugby U20 Championship,Jocurile Olimpice, debutul sau  in partide test consemandu-se in 2014.

Prima partida test condusa la centru de arbitrul francez s-a consemnat in cadrul fostei Cupe Europene a Natiunilor, in prezent Rugby Europe Championship, protagoniste fiind Georgia si Rusia, pentru ca apoi sa fie prezent la World Rugby U20 Cahmpionship unde i-au fost incredintate doua partide extrem de importante, Noua Zeelanda-Africa de Sud din faza grupelor, respectiv finala mica dintre Noua Zeeland si Irlanda.

Alexandre Ruiz a condus si doua intalniri din cadrul Pacific Nations Cup, Statele Unite-Canada si Statele Unite-Tonga, iar in 2016 a fost pentru prima data asistent in cadrul celei mai importante competitii din Emisfera de Nord, Six Nations, la partidele Anglia- Irlanda respectiv Irlanda –Scotia.

In ceea ce ne priveste, Alexandre Ruiz a oficiat la centru in partida retur, contand pentru calificarille in Challenge Cup, Calvisano-Lupii Bucuresti , in 2014, un an mai tarziu a fost unul dintre arbitrii asistenti ai partidei test Romania-Tonga, care a pregatit participarea Stejarilor la Cupa Mondiala, iar anul trecut a condus intalnirea Romania-Spania din cadrul Cupei Europene a Natiunilor.

Daca dintre cei doi arbitri asistenti Will Houston se afla in premiera la o partida a Stejarilor, in schimb JP Doyle a condus doua intalniri ale echipei noastre nationale, ambele in cadrul Cupei Europene a Natiunilor, in 2011 impotriva Rusiei iar in 2012 contra Georgiei.

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile