Gazdele au dominat etapa a 5-a a Ligii de Rugby

Astăzi s-au disputat noi meciuri în Liga Națională de Rugby, în toate cele trei grupe. Astfel, trei victorii au revenit gazdelor, Grivița UNEFS, CSM Galați și RC Gura Humorului, după ce la pauză în toate partidele conduceau oaspeții. Doar la Cluj, CSA Steaua a plecat cu victorie de pe terenul gazdelor.

După duelul de ieri din Grupa 1, câștigat de CS Dinamo în fața SCM USV Timișoara cu 20-17, astăzi CSA Steaua, liderul neînvins al Grupei a întâlnit în deplasare pe CSU Elbi Cluj. Gazdele au început bine meciul și au pus primele puncte pe tabelă chiar în minutul 2, print-o lovitură de pedeapsă. Steliștii au intrat mai greu în joc, astfel că în minutul 10, au reușit primul eseu al zilei. Clujul nu a renunțat la luptă, Ionuț Mazăre aducându-și din nou echipa în avantaj printr-un dropgol, 6-5. Militarii au turat motoarele și în trei minute au marcat două eseuri, transformate pentru a se desprinde la 19-6. Ardelenii alternează momente bune de joc cu multe greșeli personale, reușind să mai pună încă trei puncte, printr-o penalitate, 19-9. Treptat, oaspeții își impun jocul și până la finalul primei părți, marchează încă trei încercări, toate transformate, 40-9. În repriza secundă, clujenii încep la fel de bine ca în debutul întâlnirii și reușesc să culce pentru prima dată balonul în terenul de țintă militar. Mîrzac transformă pentru 40-16. Urmează minute bune în care jocul se desfășoară între cele două linii de 22, fiecare echipă încercând să își creeze noi oportunități de a marca. Finalul de meci aduce câte o încercare în fiecare tabără, scorul final fiind 45-23 pentru CSA Steaua.

Au marcat pentru CSU ELBI Cluj: Dragoș Damian, Paul Herman – câte un eseu fiecare, Ionuț Mazăre – dropgol, Toma Mîrzac – 2 transformări, 2 lovituri de pedeapsă, respectiv Damian Strătilă – 2 eseuri, Cosmin Iliuță, Robert Neagu, Cristian Nedelcu, Ngoni Chibuwe – un eseu fiecare, Ciprian Nichitean – un eseu și 5 transformări
Omul Meciului: Toma Mîrzac

Galațiul a cucerit Trofeul Prof. Dorian Secuianu, aflat la prima ediție


La Galați, CSM a primit vizita celor de la CS Năvodari, în joc fiind pus pentru prima dată și Trofeul Prof. Dorian Secuianu. Prima repriză a aparținut oaspeților care au deschis repede scorul, în minutul 4, după care și-au consolidat avantajul prin două penalități, 11-0. Galațiul a început să joace mai bine aproape de finalul primei părți reușind să reducă ecartul printr-o penalitate și un eseu, 11-8, relansând practic partida.La revenirea de la vestiare, jucătorii lui Marius Secuianu au continut jocul bun și presiunea pusă pe apărarea năvodărenilor, i-a determinat pe aceștia să greșească. Astfel, Galațiul a reușit să egaleze, 14-14, după două lovituri de pedeapsă. Ultimele 10 minute ale partidei au fost extrem de disputate, cu gazdele reușind două eseuri transformate, 28-14, ca înainte de fluierul final, Năvodari să reușească la rându-i un eseu, 28-19, scor final. Astfel, Trofeul Prof. Dorian Secuianu este cucerit în premieră de echipa pe care a pregătit-o de-a lungul anilor, CSM Galați.

Au marcat pentru CSM Galați: Johnny Sola, Sergiu Vicol, Adrian Chiper – un eseu fiecare, Gabriel Partenie – o lovitură de pedeapsă, Cristian Onofrei – 2 transformări, 2 lovituri de pedeapsă, respectiv Albert Știopei, Tiberiu Oțelea – un eseu fiecare, Antonio Savu – 3 lovituri de pedeapsă pentru CS Năvodari.
Omul Meciului: Denis Toderașcu

Condusă la pauză, Grivița a întors rezultatul pentru a câștiga meciul


În al doilea meci al Grupei, RC Grivița UNEFS a primit vizita celor de la Știința Petroșani. Partida de pe Parcul Copilul a început în forță, cu ambele echipe marcând câte un eseu, 5-5. Oaspeții s-au desprins după o lovitură de pedeapsă, urmată apoi de un eseu transformat, 15-5. Deși ambele echipe au mai avut șanse de a marca, tabela a rămas nemodificată până la pauză. În partea secundă, Grivița a fost mai prezentă în joc și a făcut mai puține greșeli decât adversarii. Astfel, imediat după reluarea jocului, gazdele reușesc să reducă din diferență, 15-12, după un eseu transformat.În minutul 50, bucureștenii trec pentru prima dată la conducere, după un nou eseu, transformat, 19-15. Finalul partidei a adus câte un eseu pentru fiecare echipă, 24-20, scor final.

Au marcat pentru RC Grivița UNEFS: Alexandru Oancea, Silviu Mircea, Alexandru Mircea- câte un eseu, Alin Andrei – eseu, 2 transformări,respectiv Constantin Ivanciu, Ionuț Tudor, Vlad Bădălicescu – câte un eseu, Cristian Zamfir – 1 transformare, 1 lovitură de pedeapsă pentru Petroșani.
Omul Meciului: Alin Andrei

Victorie pe teren propriu și pentru Humor

În Grupa a III-a, RC Gura Humorului a întâlnit pe teren propriu pe RC Bârlad. La fel ca în celelalte trei partide, oaspeții au dominat prima repriză. Bârladul a deschis repede scorul, cu două eseuri, primul transformat, detașându-se pe tabelă la 12-0. Humorenii au continuat să lupte, și-au construit cu răbdare fază cu fază și au reușit ca până la pauză să reducă ecartul la jumătate, după două lovituri de pedeapsă, profitând de faptul că Bârladul era în 14 jucători, după eliminarea temporară a lui Ion Grati pentru greșeli repetate, 12-6. Humorenii au început în forță repriza a doua, trecând la conducere, după un eseu transformat, 13-12. Replica oaspeților a venit imediat, printr-o penalitate, trecând din nou la conducere, 15-13. Humor a întors din nou rezultatul, tot printr-o penalitate, 16-15, ca după numai câteva minute, Bârladul să treacă iar la conducere, 18-16. Gazdele au început să domine jocul și să pună tot mai multă presiune pe apărarea adversă, astfel că până la finalul partidei au marcat încă trei lovituri de pedeapsă, pentru a-și adjudeca victoria, 25-18. De remarcat că toate punctele Humorului au fost marcate de un singur jucător, Mihai Dărăban.
Au marcat pentru Gura Humorului: Mihai Dărăban – eseu, transformare, 6 lovituri de pedeapsă, respectiv Cristian Constantin – 2 eseuri, Eduard Crăescu – o transformare, 2 lovituri de pedeapsă pentru Bârlad.
Omul Meciului: Mihai Dărăban

Al doilea meci din Grupă, din CSM Constanța și Bucovina Suceava va avea loc pe 2 iulie.

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile