Ghindele au ocupat pozitia a patra la Dnipro

La Dnipro, in Ucraina s-a disputat prima etapa contand pentru Rugby Europe 7’s Trophy editia 2018, echipa noastra nationala, Ghindele, ocupand pozitia a patra in clasamentul final al acestei runde dupa ce au pierdut finala mica in fata Suediei, medaliile de aur revenind Olandei care s-a impus in finala cu tara gazda.

In prima zi a competitiei Ghindele s-au aflat in Grupa C alaturi de Ucraina, Israel si Letonia. Debutul fetelor noatre a insemnat un succes impotriva Leoniei, toate punctele fiind marcate pana la pauza, adica trei eseuri si o transformare. A urmat o noua victorie si mai convingatoare in partida cu Israel, fara a primi vreun punct, Ghindele depsind apararea adversa in sapte randuri.

Meciul derby al grupei a fost cel dintre Romania si tara gazda, Ucraina. Adversarele noastre au inceput in forta cu un prim eseu, dar pana la pauza cu doua eseuri marcate de Maria Atomi, respectiv o incercare izbutita de Georgiana Gabor ne-a asigurat un ecart confortabil. Dupa reluare, Emilia Vizitiu a vazut cartonasul galben si ucrainencele au redus scorul pana la final insa Maria Atomi a mai batut o data defensiva gazdelor pentru un succes care ne-a asigurat prima pozitie in grupa.

Ziua a doua la Campionatul European de la Dnipro a inceput cu partida din sferturile de finala, adversara fiind Ungaria. Emilia Vizitiu a primit destul de repede un cartonas galben, totusi Ghindele au marcat primele prin Georgiana Gabor. Ungaria a revenit si a condus la pauza cu 15-7, insa in partea secunda fetele noastre au fost de neoprit si cele patru eseuri inscrise de Georgiana Gabor, Maia Atomi, Emilia Vizitiu si Gabriela Lepciuc ne-au calificat in semifinale.

Olanda s-a dovedit un adversar dificil pentru Ghindele care nu au mai reusit sa repete evolutiile din meciurile anterioare si astfel s-au vazut nevoite sa dispute finala mica a locurilor 3-4. Aici adversara a fot Suedia care a condus cu 12-0, dar echipa noastra a egalat cu eseurile Mariei Atomi si Emiliei Vizitiu, in cele din urma insa nordicele aveau sa se impuna printr-o reusita venita pe final.

Ghindele au ocupat pozitia a patra in prima etapa a Rugby Europe 7’s Trophy, urmatoarea runda fiind programata intre 7 si 8 iulie la Szeged, in Ungaria.

Rezultate:
Grupa C
Romania-Letonia 17-7
Au marcat: Lepciuc-e,Dinita-e, Radu-e, Vizitiu-tr
Romania-Israel 41-0
Au marcat: Vizitiu-4e,3tr,Atomi-e, Budileanu-e, Rosca-e
Romania-Ucraina 24-10
Au marcat: Atomi-3e,Gabor-e, Vizitiu-2tr
Clasamentul grupei: 1.Romania-9p, 2.Ucraina-7p, 3.Letonia-4p, 4.Israel-4p

Sferturi de finala:
Romania-Ungaria 31-15
Au marcat: Gabor-2e, Atomi-e, Vizitiu-e,2 tr, Lpciuc-e, Sandu-tr
Semifinale:
Romania-Olanda 0-33
Finala locurilor 3-4:
Romania-Suedia 12-19
Au marcat: Atomi-e, Viziti-e,tr

Lotul care a participat la prima etapa a Women’s Sevens Trophy:
CS Politehnica Iasi: Alina Dinita, Georgiana Gabor, Gabriela Lepciuc, Ana Maria Sandu, Maria Atomi, Simona Rosca, Gabriela Neagu, Gabriela Buciumeanu
CSU Cluj: Madalina Radu, Adriana Budileanu, Madalina Cozma
CS Agronomia: Emilia Vizitiu
Staff: Alexandru Lupu – antrenor principal, Neculai Tarcan – antrenor secund, Andrei Diaconeasa – kinetoterapeut

Clasament:
1.Olanda-20p
2.Ucraina-18p
3.Suedia-16p
4.Romania-14p
5.Ungaria-12p
6.Elvetia-10p
7.Norvegia-8p
8.Finlanda-6p
9.Cehia-4p
10.Austria-3p
11.Israel- 2p

FOTO: Rugby Europe Facebook

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile