Grivița UNEFS și Politehnica Iași, victorioase în etapa a 6-a a #LigiideRugby

Liga Națională de Rugby a programat astăzi două partide în Grupa a -II-a, o victorie revenind gazdelor, RC Grivița UNEFS, iar una oaspeților, CS Politehnica Iași.

La București, pe Parcul Copilului, RC Grivița UNEFS a primit vizita celor de la CS Năvodari. Un meci în care s-au dat peste 70 de puncte, presărat cu multe penalități și cartonașe galbene și roșii, nu mai puțin de trei eliminări definitive fiind dictate de arbitrul Cristian Șerban , primele două în minutul 20,Valentin Cătescu de la Grivița, respectiv Codrin Bercu de la Năvodari, gazdele terminând meciul în 13 jucători după eliminarea și a lui Andrei Chitic. Oaspeții au început foarte bine partida reușind să se desprindă la 6-0 în minutul 15, după două lovituri de pedeapsă. Grivița a redus ecartul,6-3, însă numeroasele greșeli de indisciplină, au făcut ca adversarii să se desprindă la 12-3, după alte două lovituri de pedeapsă. În ultimele 10 minute ale primei părți, elevii lui Virgil Năstase și Cristian Husea reușesc să mărească ecartul marcând primul eseu al întâlnirii, 17-3, în replică grivițenii, punctând și ei dintr-o încercare, transformată pentru 17-10, scorul pauzei.

În partea secundă, bucureștenii fac în continuare același joc cu multe greșeli, penalizate de centralul întâlnirii, mai mult, Andrei Chitic este eliminat temporar. Năvodari punctează din alte două penalități, desprinzându-se la 23-10. În ciuda inferiorității numerice de pe teren, grivițenii reușesc 10 minute foarte bune de joc, în care marchează două eseuri, unul transformat, pentru a se apropia la doar un punct, 23-22. Oaspeții profită de o nouă penalitate și se distanțează din nou, 26-22. Grivița termină jocul în atac, pune presiune și în 5 minute marchează trei eseuri transformate, trecând astfel pentru prima dată la conducerea partidei, reușind să pună și distanță pe tabelă, 43-26. În ultimul minut de joc, Năvodari închide scorul după un nou eseu marcat, 43-31, raportul eseurilor fiind 6-2.
Au marcat pentru RC Grivița UNEFS: Cătălin Neacșu, Arin Ibram, Damian Ispas – câte un eseu fiecare, Alexandru Mircea – 2 eseuri, Alin Andrei – un eseu, 5 transformări și o lovitură de pedeapsă, respectiv Andrei Ciubotariu, Adrin Paralește – un eseu fiecare, Codrin Bercu – 2 lovituri de pedeapsă, Mădălin Mihalache – 3 lovituri de pedeapsă, Antonio Savu – 2 lovituri de pedeapsă.
Omul Meciului: Silviu Mircea

 

Al doilea meci al zilei a oferit o partidă extrem de echilibrată între CSM Galați și CS Politehnica Iași. Disputată pe Stadionul Municipal din Galați, partida a stat sub semnul echilibrului încă de la început. Ieșenii au deschis scorul, printr-un eseu, ca numai după câteva minute, gălățenii să restabilească egalitatea, tot prin același procedeu, 5-5. Deși ambele echipe au mai avut numeroase faze de a pune puncte pe tabelă, scorul a rămas nemodificat la intrarea la vestiare. În partea a doua, oaspeții par mai prezenți în joc, iar pressingul lor în 22-ul advers le aduce un nou eseu, transformat. Iași-ul trece pentru a doua oară la conducere, 12-5. Jucătorii lui Marius Secuianu forțează și ei apropierea de linia terenului de țintă, însă oaspeții închid toate culoarele, astfel că aceștia sunt nevoiți să se mulțumească cu o lovitură de pedeapsă, 12-8. În ultimele cinci minute ale jocului, ieșenii marchează un nou eseu, pentru a se desprinde la 17-8, gazdele închizând tabela, cu o penalitate, 17-11, scor final, Galațiul fiind nevoit să se mulțumească cu bonus defensiv.
Glaati cu Iași 11-17
Au marcat pentru CSM Galați: Don Eduard – eseu, Cristian Onofrei – 2 lovituri de pedeapsă, respectiv Ciprian Husdup – 2 eseuri, Serghei Budăian – eseu, Sergiu Michiduță – 1 transformare pentru Poli Iași.
Omul Meciului: Ciprian Husdup

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile