gsp.ro: Ioan Teodorescu crede in viitorul rugby-ului romanesc: „Sintem pe drumul cel bun”

Ioan Teodorescu alaturi de familie.

La 36 de ani, rugbystul Ioan Teodorescu are multe motive de mandrie. Are la activ 2 Cupe Mondiale si 40 de selectii la echipa nationala.
Din anul 2000 numele lui se leaga de Universitatea Cluj, iar incepand din luna martie a acestui an face parte din echipa Directiei de Dezvoltare Transilvania din cadrul Federatiei Romane de Rugby.
Modest si deschis dialogului, Teodorescu a vorbit despre echipa nationala, dar si despre viitorul rugby-ului romanesc.

Care este situatia rugby-ului romanesc ?
Situatia este in crestere fata de de anii trecuti, nu trebuie sa ne cramponam de rezultatele echipei nationale, chiar daca este echipa fanion. Trebuie sa vedem cine vine din urma, pentru ca nationala U20 a castigat doua meciuri in Canada, care e calificata la Campionatul Mondial. In plus, in tara se desfasoara turnee la mai multe categorii de varsta. Rugby-ul nu va muri niciodata, ci, dimpotriva, va lua amploare.Daca sunt semne de intrebare legate de dezvoltarea rugby-ului in Romania, trebuie sa se stie ca suntem pe drumul cel bun.

Deci sa intelegem ca rugby-ul romanesc este in plin proces de transformare?
In acest moment vorbim de multe echipe aflate in schimbare. Printre ele se afla si Romania. Anul viitor vorbim de calificarea la Cupa Mondiala. Fiecare echipa este in cautare. Toti ne dorim o echipa competitiva, dar trebuie sa avem rabdare pentru ca vorbim de un schimb de generatii.

De curand Romania a participat la Cupa Europeana a Natiunilor. Dupa doua victorii obtinute in acest inceput de an, cu Portugalia si Rusia, am pierdut derby-ul cu Georgia.
A fost 13-19 cu Georgia, care este o echipa foarte puternica. Trebuie sa intelegem ca asta e jocul, cineva trebuie sa castige si altcineva sa piarda. Sa le dam sansa antrenorilor sa-si faca treaba. Staff-ul are nevoie de timp pentru reformarea echipei, dar sa nu uitam ca vorbim de oameni competenti care stiu ce au de facut.

Sportul cu balonul oval este considerat un sport dur. Ce-ti ofera rugby-ul?
Pe langa educatie, la nivel social, si fair-play, rugby-ul te ajuta sa te controlezi, sa fii moderat si sa te cunosti. In rest depinde de fiecare ce poate face, daca ajunge sau nu sa faca performanta.

De ce rugby si nu alt sport?
A fost o alegere fireasca. Si tata a jucat rugby, dar cred ca pentru asta m-am nascut.
Care a fost cel mai important moment din cariera dumeavoastra?
Meciul de debut pentru echipa nationala contra Irlandei in 2001. Acesta este genul de moment care-ti poate schimba viata.

Si cel mai nefericit?
Accidentarea din 2007, cand am suferit o ruptura a ligamentului incrucisat anterior si fisura de menisc extern la genunchiul stang. Urma Cupa Mondiala din Franta si n-am mai participat.

Un mesaj pentru iubitorii rugby-ului si nu numai…
Ai pierdut continua, ai castigat continua!

Autor: Denisa Marginean
Sursa: gsp.ro

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile