Harlequins si Saracens, pe primele locuri in Aviva Premiership

Aviva Premiership

Worcester – Northampton 12-3. Oaspetii, una dintre semifinaliste de anul trecut, par a nu se regasi in acest inceput de sezon al Aviva Premiership. Jocul nu a fost spectaculos, eseurile lasandu-se asteptate. Oaspetii au gresit mai mult, asa ca finalmente, Worcester a castigat jocul dupa patru lovituri de pedeapsa ale lui Goode. Oaspetii au punctat prin acelasi procedeu, autor fiind Myler.

Gloucester – London Irish 33-30. Meci foarte frumos, in care ambele echipe au dat tot ce au avut mai bun pentru a castiga. Raportul eseurilor a fost si el egal, 3-3, o singura penalitate facand practic diferenta. Incercarile celor din Gloucester au fost semnate de Voyce si Dawidiuk, plus un eseu de penalizare. Oaspetii au culcat balonul in terenul advers de tinta prin Gray, Ojo si Shingler. Taylor a reusit toate cele trei conversii, plus trei penalitati, insa punctele decisive, din lovitura de pedeapsa, au venit in contul gazdelor datorita lui Burns, care a inchis tabela in minutul 62. De partea cealalta, „irlandezii” au marcat din conversii si penalitati, cate trei, prin Homer. La pauza, scorul a fost 23-20 pentru Gloucester.

Harlequins – Sale Sharks 48-41. Festival de puncte in meciul de pe terenul liderei Harlequins. Gazdele au jucat totul pe cartea atacului, reusind o victorie frumoasa, in fata unui adversar dispus sa lupte pana in ultima secunda. Fiecare echipa a reusit cate sase incercari. Gazdele au marcat eseuri prin Brown (2), Lowe, Kohn, Lambert si Evans. Acelasi Evans a reusit toate transformarile, plus o lovitura de pedeapsa. Clegg si-a adus si el contributia la punctaj, printr-o lovitura de pedeapsa. Sharks au marcat sase incercari prin Miller (2), Peel, Cobilas, Brady si Tuculet. MacLeod a reusit trei conversii si o penalitate, iar Miller o transformare. De remarcat ca pilierul moldovean Vadim Cobilas, intrat pe teren in minutul 68, a marcat un eseu in minutul 74. La pauza scorul a fost 38-17 in favoarea gazdelor.

Exeter – Saracens 13-17. Campionii au invins foarte greu in deplasare, la Exeter, cu doar patru puncte diferenta pe tabela. Farrel si Hodgson au inscris eseuri pentru Saracens, iar Hodgson a si transformat pentru cele patru puncte suplimentare. La randul sau, Farrel a inscris si el dintr-o lovitura de pedeapsa. Gazdele au replicat prea tarziu, prin eseul lui Baxter din ultimul minut de joc, Mieres a transformat, tot el reusind in primul mitan si doua penalitati.

Bath – Leicester 26-25. Meci fantastic la Bath, unde un singur punct a facut diferenta pe tabela intre cele doua. Tigrii, finalistii de anul trecut, nu par nici ei prea in forma acum, ei scapand victoria printre degete. Staunton a fost omul cu punctele pentru oaspeti, el semnand un eseu, o transformare si sase lovituri de pedeapsa. De partea cealalta, Bath a inscris doua incercari, prin Attwood si Carraro. Misiunea transformarilor a fost impartita intre Vesty si Heathcote, fiecare cu cate doua lovituri de pedeapsa si o conversie in cont. La pauza, oaspetii au condus cu 16-13.

Newcastle – London Wasps 15-10. Meci foarte tacticizat si la Newcastle, unde gazdele au reusit totusi sa se impuna, in ciuda faptului ca nu au marcat niciun eseu. De altfel, singurul balon culcat in terenul de tinta a apartinut lui Wade, in minutul 5, care a marcat pentru „viespi”. Davis a transformat si a mai adus puncte si dintr-o lovitura de pedeapsa, in timp ce pentru gazde a marcat Gooperth, care a transformat cinci lovituri de pedeapsa.

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile