Oficialii FRR în vizită la Primăria Constanța

Președintele Federației Române de Rugby, Alin Petrache, însoțit de cei doi vicepreședinți, Mircea Copaci și Bogdan Marinescu și secretarul general, Florin Matei au făcut o vizită de lucru la Constanța. Aceștia, împreună cu Cristian Cojocaru, managerul clubului ACS Tomitanii au avut o întâlnire cu primarul municipiului, Vergil Chițac, subiectul principal de discuție reprezentându-l viitorul rugbyului în zona Dobrogei, una cu tradiție în sportul cu balonul oval. La aceste discuții a participat și Florian Constantin, personalitate marcantă a rugbyului constănțean, fost președinte al RCJ Farul și al AJR Constanța.

„A fost o întâlnire pe care mi-am dorit să o avem încă de după alegerile locale pentru a afla intențiile autorităților legate de sportul din zonă, dar mai ales planurile legate de rugby, de echipa de seniori. Am întâlnit în persoana domnului primar un om care conștientizează importanța și beneficiile sportului de masă și dorește să susțină această ramură, însă ceea ce mă bucură și mai mult este că și-a îndreptat deja atenția spre rugbyul juvenil. Am primit asigurări că echipa de seniori, Tomitanii se va putea baza în continuare pe sprijinul financiar al Primăriei și este un lucru extrem de important pentru că în aceste vremuri dificile echipa, jucători au nevoie de liniște și stabilitate pentru a putea face performanță. Din păcate, marea problemă este lipsa terenurilor de joc, care, încet, încet au dispărut din zona Constanței, o problemă cu care ne confruntăm de altfel în toată țara, cea a lipsei de infrastructură, multe terenuri fiind lăsate în paragină sau pur și simplu desființate și transformate în altceva. De asemenea, un proiect foarte important despre care domnul primar ne-a vorbit este dorința de a crea un CSM, primăria dorindu-și foarte mult să investească în tineri, să îi poată mențină în sportul local „, a declarat Alin Petrache, președintele FRR.

„Le mulțumesc tuturor celor care au făcut posibilă această întrevedere, este un moment important pentru rugbyul constănțean pentru că este prima întâlnire cu echipa unității administrativ- teritoriale a orașului. A fost o discuție constructivă în care s-a dezbătut menținerea piramidei de pregătire și de evoluție a rugbyului începând de la copii, juniori și mare performanță. Mă bucur că va exista o colaborare strânsă între Federația Română de Rugby și Primăria Constanța pentru determinarea înființării unui club de mare performanță sub finanțarea Primăriei, care să includă secțiile de mare performanță, handbal, rugby, volei, etc. Aspectul acesta este primordial, avem nevoie de acest lucru la Constanța și toți cei prezenți la discuție au susținut acest punct de vedere. Întâlnirea a fost focusată pe finanțarea echipei care participă în SuperLiga CEC Bank, Tomitanii, pentru a continua activitatea până se va reuși înființarea acestui club de care vorbeam.”, a declarat Florian Constantin.

În zona Dobrogea există în acest moment două echipe de seniori, ACS Tomitanii care evoluează în SuperLiga CEC Bank și CS Năvodari, în Divizia Națională de Seniori. De asemenea, rugbyul juvenil este foarte bine reprezentat, atât prin LPS „Nicolae Rotaru”, Cleopatra Mamaia, Victoria Cumpăna – juniori mari și CSO Ovidiu, Victoria Cumpăna, CS Năvodari, CS Mihail Kogălniceanu, la juniori mici.

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile