Italia, la un pas de o supriza in prima etapa a Six Nations

Ronan O'Gara a adus victoria irlandezilor pe finalul partidei

Italienii au fost aproape sa produca surpriza in debutul noului sezon de Six Nations, dar O’Gara si-a adus echipa in avantaj printr-un dropgol in minutul 77.
Franta s-a impus acasa in fata scotienilor, in timp ce englezii au invins in deplasare Tara Galilor.

Italia 11 – 13 Irlanda
Italienii au inceput bine meciul impotriva reprezentantei Irlandei. Doua lovituri de pedeapsa transformate de Bergamasco (9’ si 40’) au facut ca la pauza, azurii sa aiba 6 la 3. Pentru irlandezi a marcat 3 puncte, din transformarea unei lovituri de pedeapsa , Sexton (28’).
A doua repriza i-a adus pe britanici in avantaj prin eseul lui O’Driscoll, transformat de acelasi Sexton. A replicat pentru italieni McLean, printr-un eseu (74’), netransformat insa. Scorul de 11 la 10 a rezistat pana in minutul 77, cand O’Gara a reusit sa intoarca soarta partidei printr-un dropgol marcat pentru irlandezi.

Franta 34 – 21 Scotia
Desi i-au avut pe scotieni mereu aproape, reprezentanta Cocosului Galic a condus pe tabela de marcaj de la un capat la altul al partidei.
Prima repriza a fost una adjudecata clar de francezi. Cu doua eseuri (unul marcat de Médard in minutul 2 si altul de pedeapsa 27 de minute mai tarziu) si cu un dropgol inscris de Trinh Duc (9’), acestia aveau la pauza un avantaj de 10 puncte. De la selectionata Scotiei au punctat printr-un eseu Kellock, in minutul 18 si Parks, prin transformarea acestuia.
A doua parte a meciului a adus fiecarei selectionate cate doua eseuri. Pentru francezi, Harinordoquy (55’) si Traille (68’), ambele reusite fiind transformate de Yachvili, acelasi care a transformat in ultimul minut de joc, o lovitura de pedeapsa. De cealalta parte, cele doua eseuri ale scotienilor au apartinut lui Brown (61’) si Lamont (76’) si au fost transformate de Parks si Jackson.

Tara Galilor 19 – 26 Anglia
Doar un eseu (Stoddart, 61’) si 4 lovituri de pedeapsa transformate de Jones (22’, 29’, 43’) si Hook (70’) nu au fost de ajuns pentru Tara Galilor sa-i invinga pe englezi. Acestia au culcat mingea in terenul advers de doua ori, prin Ashton (14’ si 56) si au transformat 4 lovituri de pedeapsa (Flood de trei ori si Wilkinson o data).
Anglia infrange, asadar, pe reprezentanta Tarii Galilor si trece, alaturi de Franta si Irlanda, pe primul loc in Six Nations Tournament.

Foto: www.rbs6nations.com

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile