Joe Schmidt așteaptă refacerea lui Cian Healy

Seria povestirilor legate de Cupa Mondială de Rugby, ediția 2015, aduce astăzi în atenție un potențial adversar al României. Rugbystul Cian Healy, în vârstă de 27 de ani, cu 51 de selecții la activ în echipa Irlandei, are o istorie foarte interesantă și, în același timp, considerată aproape incompatibilă de majoritatea.

Pilierul lui Leinster și al naționalei Irlandei se află actualmente în convalescență, după o operație suferită la gât. Antrenorul irlandezilor, Joe Schmidt, a declarat că așteaptă să vadă cum evoluează starea de sănătate a omului de linia întâi, porțile naționalei fiind deschise pentru acesta.

Cian Healy este acum în plin proces de recuperare, el fiind într-o cursă contracronometru pentru a fi capabil să atingă în toamnă vârful de formă sportivă. Cian Healy a fost desemnat, la precedenta Cupă Mondială, Noua Zeelandă 2011, cel mai bun jucător al partidei Irlanda – Australia, 15-6.

În afara rugbyului, el are o paletă de preocupări foarte diversă. Cian Healy este DJ, evoluând sub numele de scenă DJ Church. El a fost prezent la mai multe festivaluri de muzică, fiind și membru al unei trupe artistice. O altă pasiune pe care jucătorul de rugby și-o exercită în timpul liber este pictura. Healy a realizat mai multe portrete abstracte ale colegilor de vestiar, de-a lungul carierei.

Palmaresul sportiv pentru Cian Healy este ireproșabil. De trei ori câștigător al Heineken Cup cu Leinster, dublu campion în Pro 12, plus alte două titluri obținute cu Irlanda, consecutiv, în Six Nations. Cu echipa de club a mai cucerit și Challenge Cup.

În cazul în care se va reface complet, Healy poate fi unul dintre adversarii redutabili pentru România, care, după cum se știe, este colegă de serie preliminară la Cupa Mondială cu naționala Irlandei.

Foto: www.the42.ie

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile