Kemal Altinok, SCM USV Timișoara: „Trebuie să păstrăm Cupa României la Timișoara”

Finala Cupei României, de duminică, 11 decembrie, ora 12:45, de pe Stadionul Național de Rugby Arcul de Triumf va închide sezonul competițional 2022. Deținătoarea trofeului, SCM USV Timișoara va întâlni pe CSA Steaua, în ediție precedentă bănățenii învingând în ultimul act pe CSM Știința Baia Mare cu 22-15. Kemal Altinok (21 de ani), unul dintre tinerii jucători ai Timișoarei care a impresionat în acest sezon, atât la echipa de club, cât și la Selecționata Lupilor, a prefațat partida de duminică.

Cum sunteți după finala mică a campionatului, pierdută cu Dinamo?
Suntem bine, am încercat să trecem peste acel meci pentru că rezulatul oricum nu se mai poate schimba. Am luat ce a fost mai bun din jocul nostru și am discutat desore greșelile făcute și deciziile nu tocmai inspirate luate la nivel de echipă. A fost un meci greu în care nu am fructificat anumite momente cheie și asta ne-a costat victoria, decizând soarta meciului. Este normal în sport ca cineva să piardă și cineva să câștige, nu am fost noi aceia, astfel că privim înainte, cu multă încredere finala de duminică, cu Steaua.

Cum a fost această săptămână de antrenamente?
A fost o săptămână obișnuită de antrenamente, nici foarte încărcată, nici cu intensitate maximă, pur și simplu, o săpămână în care am pus la puncte obiectivele tactice pentru finală.

Ești printre tinerii jucători care și-au câștigat locul în Primul XV al Timișoarei. Câtă muncă este și cât de greu este să te menții?
Nu este nimic întâmplător și nici ceva ce am obținut de pe o zi pe alta. A fost și este un proces de durată care s-a desfășurat pe aproape întreg sezonul, a fost multă muncă și dorință de a arăta că pot să joc ceea ce staff-ul tehnic îmi cere, indiferent că e vorba de flanker sau aripă pe treisferturi. În plus m-a ajutat că îmi place mult ceea ce fac și în general când pui pasiune în ceea ce faci, este imposibil ca lucrurile să nu iasă bine. Mă bucur că am reușit să conving staff-ul că abilitățile și calitățile pe care le am pot ajuta echipa încă din primul minut și asta înseamnă foarte mult pentru mine. Faptul că sunt în Primul XV este o motivație în plus pentru că trebuie să muncesc mult mai mult pentru a-mi atinge toate obiectivele și când zic toate, mă gândesc mai ales la echipa națională de seniori, pentru că e normal să tinzi spre a-ți reprezenta țara la cel mai înalt nivel.

În acest sezon ai impresionat prin cursele spectaculoase făcute, pasele de urmărire, cu piciorul, arâtând adevărate calități de jucător de treisferturi…
(râde) A fost o perioadă destul de grea când mi s-a cerut să joc aripă, eu jucând până atunci doar în pachetul de înaintare, însă am avut încredere că pot reuși și dacă echipa are nevoie de mine pe acest post, trebuie să fac absolut orice ca să ajut. Într-adevăr mi-a prins foarte bine această experiență pentru că am rămas cu multe cunoștinte despre acest post, despre felul în care ar trebui să joc, să încerc lucruri și am încercat,atunci când am putut, să folosesc aceste informații când evoluez ca flanker.

Ai jucat în acest sezon și pentru Selecționata Lupilor. Cât te-au ajutat acele meciuri? Ce ai învățat din ele?
Au fost niste meciuri foarte grele, cele mai grele pe care le-am jucat la acest nivel, însă, pe mine m-au ajutat foarte mult. Am văzut unde mă aflu ca nivel de pregătire, ce trebuie să mai lucrez, unde trebuie să mai progrez, toate aceste partide le-am luat ca pe adevărate teste. În plus a fost o experiență total nouă să întâlnim adversari campioni olimpicim la rugby 7s, jucători internaționali foarte experiementați. Sunt meciuri care ne ajută foarte mult, mai ales pe cei care dorim să facem pasul la echipa națională de seniori, este o pregătire foarte foarte bună pentru că luăm contact cu rugbyul internațional, vedem ce înseamnă o altă intensitate și nivel al jocului.

Ai deja un prim trofeu câștigat cu Timișoara, Cupa României. Cât de mult te motivează asta?
Cred că acest trofeu pe care îl deținem și pe care îl vom apăra duminică, ne obligă, ne responsabilizează foarte mult pentru că trebuie să-l păstrăm la Timișoara. Acest trofeu poate fi răsplata muncii noastre de un an, a efortului colectiv făcut cu echipa, dar și individual. Știm că într-o finală este multă presiune și orice greșeală afectează negativ jocul. Vom încerca să fim cât mai disciplinați și mai concentrați pe a pune în joc planul pe care îl avem.

Ca o concluzie, care este obiectivul finalei de duminică?
Victoria și păstrarea trofeului Cupei României în Timișoara.

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile