Kemal Altinok: “Vrem să aducem Cupa României la Timișoara, este un trofeu important pentru noi, care ar răsplăti toată munca depusă”

SCM – USAMVB Timișoara întâlnește sâmbătă, 2 aprilie, în finala Cupei României, pe Stadionul Național de Rugby Arcul de Triumf, de la ora 12:00 (în direct pe TVR 1) pe CSM Știința Baia Mare. Unul dintre tineri jucători pe care bănățenii mizează este căpitanul României U20, Kemal Altinok. Acesta a prefațat marea finală, vorbind și despre experiența pregătirii alături de echipa națională de seniori a României.

Au mai rămas câteva zile până la finala Cupei României. Cum decurge pregătirea?
Per total presezonul actual decurge foarte bine, antrenamentele din această perioada au vizat tot ce ne-am propus să îndeplinim, pregătire fizică și jocul cu balonul. Echipa s-a reunit la mijlocul lunii ianuarie și de atunci lucrăm pentru a pregăti cât mai bine meciurile care urmează.

Care este obiectivul echipei pentru finală?
Obiectivul nostru este câștigarea finalei și aducerea trofeului în Timișoara. Este un trofeu important pentru noi pentru că echipa a muncit mult în ultimul an și cred că merităm o răsplată a tuturor eforturilor noastre.

Va fi a doua finală pe care o vei juca, după cea din SuperLiga ediția 2019-2020. Cum ești? Ce așteptări ai de la acest meci?
Este un meci foarte important pentru mine și pentru echipă, va fi primul meci după câteva luni de pauză și este foarte important să intrăm cât mai bine în meci, să fim concentrați din primul minut. Am jucat doar câteva minute în acea finală și cred că de atunci am reușit să progresez, să devin un jucător mai bun și aștept cu nerăbdare meciul de sâmbătă.

Cum este echipa?
Echipa este pregatită pentru finala Cupei României și dornică să câștige meciuri în noul sezon competițional din acest an.

Care crezi ca este atu-ul Timișoarei pentru această finală?
Apărarea, atitudinea și implicarea maximă ne vor ajuta să câștigăm acest meci foarte important.

Ai evoluat pentru Timișoara pe un post diferit față de cel pe care evoluezi în general, aripă în loc de flanker. Cum este?
Este un post foarte diferit față de cel pe care îl joc, implică alt tip de efort față de postul de flanker, dar sunt dispus să ajut echipa cu calitățile pe care le am. Mă bucur că staff-ul are încredere în mine, mă vede acoperind acest post și până la urmă ce contează e efortul colectiv al echipei.

În toamnă te-ai pregătit cu echipa de seniori a României. Cum a fost această experiență? Ce ai învățat?
A fost o experiență specială pe care o așteptam, ce îmi doresc e ca acest lucru să devină un obicei, convocarea la lotul național de seniori. Aflându-mă lângă jucători buni și lângă un staff experimentat am putut învăța anumite detalii importante care fac diferența într-un meci. În plus m-a ajutat foarte mult să văd unde ar trebui să fiu cu pregătirea, pe ce ar trebuie să pun accent.

De asemenea, ai jucat pentru România A în meciul cu Italia A. Cât te-a ajutat sa progresezi acest lucru?
Din păcate, nu am obținut victoria în acel meci, dar a fost o partidă foarte importantă pentru jucătorii tineri deoarece am putut juca un rugby mai intens și mai rapid, nivelul de joc a fost mult mai ridicat față de ce jucăm în mod normal. Este important să avem antrenamente și meciuri dificile pentru că doar așa putem crește.

Ești printre tinerii jucători de la care se așteaptă foarte multe lucruri pe teren. Este o presiune în plus pentru tine?
Este o motivație în plus presiunea sau cel puțin pentru mine așa e pentru că îmi arată că echipa are încredere în mine și sunt ferm convins că voi reuși să fac tot ce îmi propun.

Ce îți propui tu personal pentru acest nou sezon?
Este un sezon important pentru creșterea mea individuală în rugby, pentru dezvoltarea ca jucător, ca om de echipă, iar ca obiectiv este să fac pasul în lotul de seniori al României. Cred că fiecare jucător tânăr își dorește acest lucru, de aceea vreau să muncesc și mai mult, să ajut echipa și să-i conving pe antrenorii naționalei să îmi dea o șansă.

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile