Leicester Tigers raman liderii Aviva Premiership

Aviva Premiership

Leicester si-a marit avantajul in conducerea clasamentului Aviva Premiership Rugby invingand Northamton Saints pe stadionul Welford Road.

Erata: Paulica Ion a jucat pentru London Irish in  partea secunda a meciului.

Newcastle Falcons 19 – 19 Sale Sharks
Prima repriza a fost dominata de lovituri de penalitate pentru ambele echipe, intrerupte de un dropgol inscris de Charlie Hodgson in minutul 24 pentru Sale Sharks.
Astfel, la pauza scorul a fost 9-9, rezultat a trei lovituri de pedeapsa din partea Newcastle Falcons, doua lovituri si un drop-gol din partea Rechinilor.
Prima incercare a meciului a apartinut celor de la Sale Sharks prin Koyamaibole in minutul 57 al celei de-a doua reprize, urmat de o transformare reusita a lui Hodgson.
La jumatatea reprizei a doua, meciul parea ca si castigat de Sale Sharks, acestia conducand cu 19-9, dar Newcastle a adus din nou puncte pe tabela printr-o lovitura de pedeapsa in minutul 62. Cu trei minute inainte de final, prin incercarea lui Tim Swinson si transformarea reusita a lui Gopperth, Newcastle Falcons au terminat
partida cu scor egal.

Bath Rugby 16 – 13 Leeds Carnegie
Dupa victoria cu Gloucester Rugby, Leeds este infranta de Bath Rugby, acestia din urma fiind la a doua victorie consecutiva.
Primele puncte de pe tabela au venit de la Bath Rugby printr-o lovitura de pedeapsa reusita cu succes de Oliver Barkley. Leeds Carnegie a inscris in minutul 27 tot din lovitura de pedeapsa, iar dupa cateva minute, Scott Barrow a reusit sa mai aduca trei puncte echipei dintr-un dropgol.
Bath Rugby au raspuns aducand puncte pe tabela de trei ori in doua minute. Astfel, printr-o lovitura de pedeapsa, o incercare spectaculoasa a lui Nick Abendanon in minutul 41 si o transformare reusita cu succes, scorul devenea 13-6 pentru Bath.
Leeds revine prin Steve Thompson care reuseste o incercare in minutul 60 si egaleaza prin transformarea lui Thomas. Deznodamantul meciului a venit insa printr-o lovitura de pedeapsa pentru Bath Rugby, meciul sfarsindu-se cu scor final 16-13.

Harlequins 17 – 10 London Wasps
Harlequins reuseste cea de a sasea victorie din campionat printr-o prima repriza marcata de trei incercari si o transformare din partea Arlechinilor.
Prima incercare a venit in minutul 17 din partea jucatorului de 20 de ani Joe Marler, urmata de o transformare ratata. Insa, dupa incercarea lui Mike Brown din minutul 32, Evans reuseste transformarea, iar Nick Easter mai aduce cinci puncte pentru Harlequins.
London Wasps au reusit in prima repriza o incercare si o transformare, terminand prima repriza cu sapte puncte pe tabela de scor.
In cea de-a doua repriza Dave Walder mai aduce trei puncte Viespilor, dar avantajul Harlequins este pastrat pana la sfarsitul meciului.

Gloucester Rugby 37 – 23 Exeter Chiefs
Acesta a fost un meci care a totalizat opt incercari si acelasi numar de lovituri de picior.
Ambele echipe au facut un meci foarte bun, cei de la Gloucester Rugby insa dominand prin numarul de incercari si transformari reusite. Astfel, echipa castigatoare a inscris 37 de puncte prin cinci incercari (Lawson 17′, Morgan 26′, Simpson-Daniel 50′, Sharples 63′, Qera 77′). Burns a inscris prin reusirea a doua
lovituri de penalizare (7′, 39′) si doua transformari (26′, 50′), ultima transformare a echipei venind din parte lui Tim Taylor (77′).
Exter Chiefs au avut trei incercari reusite, prima inscrisa de Tom Johnson in minutul 58 al celei de-a doua reprize, iar celelalte doua venind din partea lui Sereli Naqelevuki (65′, 80′). Gareth Steenson a marcat prin doua lovituri de penalizare (4′, 29′) si o transformare (65′).
Prin numarul superior de incercari Gloucester Rugby a reusit sa aduca mai multe puncte pe tabela, terminand astfel meciul cu 37 la 23.

Leicester Tigers 27 – 16 Northampton Saints
Leicester si-a marit avantajul in conducerea clasamentului Aviva Premiership Rugby invingand Northamton Saints pe stadionul Welford Road.
Meciul a fost echilibrat pana in ultimul sfert de ora, cand Tigrii s-au detasat printr-o incercare transformata cu succes si o lovitura de pedeapsa in minutul 70. Toby Flood a adus 17 puncte echipei prin cinci lovituri de pedeapsa (7′, 26′, 43′, 56′, 70′) si o transformare (64′).
Sfintii au avut doar o incercare prin intermediul lui Ben Foden in minutul doi, transformata cu succes. Dupa transformare Stephen Myler a continuat sa aduca puncte echipei prin cele trei lovituri de pedeapsa reusite.

Saracens 12 – 6 London Irish
Ultimul meci din a XIII-a etapa a fost o competitie a transformarilor, mai exact a loviturilor de pedeapsa, singurii care au adus puncte pe tabela fiind Owen Farrell din partea Saracens si Chris Malone din partea London Irish.
Saracens au reusit sa castige meciul prin intermediul a doua lovituri de penalizare pe care le-au avut in plus fata de competitorii lor.
Romanul Ion Paulica a evoluat in partea secunda a intalnirii.

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile