Leinster ramane pe primul loc in RaboDirectPro12

RaboDirect Pro 12.

In acest weekend s-au desfasurat meciurile etapei cu numarul 14 din RaboDirectPro12, liga cunoscuta pana anul trecut ca Magners League sau denumita in mod traditional Liga Celtica, ce grupeaza echipe din Irlanda, Scotia, Tara Galilor si,de cativa ani, doua echipe italiene: Aironi si Treviso.

Leinster – Benetton Treviso: 42-8
In fata a peste 15.000 de spectatori, liderul Leinster nu a avut niciun moment probleme acasa cu italienii de la Benetton Treviso, scorul final fiind stabilit in urma a cinci eseuri, patru transformari si trei penalitati. De partea cealalta, Treviso a reusit o incercare netransformata si un drop. Leinster, castigatoarea a Heineken Cup anul trecut, isi consolideaza astfel prima pozitie la o distanta considerabila de urmatoarea clasata, Ospreys.

Edinburgh – Ospreys: 14-15
Cei de la Ospreys au avut o deplasare foarte grea in capitala Scotiei, acolo unde au intalnit o echipa mult mai puternica decat cea a anilor trecuti. Diferenta avea sa fie facuta de eseul americanului Hanno Dirksen (declarat omul meciului) si de dropgolul lui Dan Biggar. Gazdele reusesc o incercare prin Dougie Fife, aflat la primul sau eseu pentru Edinburgh si trei lovituri de pedeapsa prin Phil Godman.

Cardiff Blues – Connacht Rugby: 22-15
Pe Cardiff Arms Park, galezii au invins gratie preciziei lui Ben Blair care a reusit cinci penalitati si o transformare a singurului eseu inscris de gazde. Irlandezii au reusit doua eseuri, insuficiente insa pentru a inclina inspre ei balanta rezultatului.

Ulster – Newport Gwent Dragons: 30-12
In Irlanda de Nord, cei de la Dragons nu au reusit sa opuna rezistenta unei echipe ce a contat inca o data pe puterea si indemanarea legiunii sud-africane, reusind sa inscribe patru incercari, doua transformari si doua penalitati, avndu-l pe Ruan Pienaar in mare forma. Galezii au reusit patru penalitati prin Jason Tovey.

Glasgow Warriors – Llaneli Scarlets 19-9
In celalalt meci disputat in Scotia, cei de la Warriors reusesc sa se impuna in fata galezilor de la Scarlets si sa treaca astfel pe cea de-a treia pozitie a clasamentului, profitand si de faptul ca cei de la Munster au un meci mai putin disputat. O incercare a lui Jon Welsh si 14 puncte aduse de gheata lui Ruaridh Jackson au fost suficiente pentru scotieni. Scarlets pun pe tabela noua puncte prin fundasul Dan Newton.

CLASAMENT
Echipa Jocuri Puncte
Leinster 14 53
Ospreys 14 43
Warriors 14 39
Munster 13 38
Ulster 14 36
Blues 13 35
Scarlets 14 34
Treviso 14 28
Edinburgh 14 23
Connacht 14 18
Dragons 13 17
Aironi 13 14
Click here for the full table

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile