Liderul DNS, Știința Petroșani, la a doua înfrângere a sezonului

Așa cum era de așteptat, cel puțin în partidele echipelor aflate în prima parte a clasamentului, s-au înregistrat rezultate interesante, astfel că lupta pentru supremație în actuala ediție a Diviziei Nționale de Seniori pare că se va duce până în ultima etapă.

CSM Galați a primit la malul Dunării vizita liderului la zi, Știința Petroșani, în fața căreia s-a impus cu rezultatul de 16-8. Știința Petroșani nu a putut beneficia de prezența unor titulari de bază, iar gălățenii au știut să profite de acest lucru, obținând o victorie care, momentan, îi menține pe locul secund în clasament. De remarcat că petroșenenii nu au reușit să scoată din această confruntare nici măcar punctul bonus defensiv.

Au marcat pentru CSM Galați: Nicu Manolachi – un eseu, Ionuț Niacșu – o transformare, 3 lovituri de pedeapsă, respectiv  Ionuț Donici – eseu, Răzvan Borș, o lovitură de pedeapsă pentru pentru Știința Petroșani.

Învinsă la Petroșani, etapa trecută, RC Bârlad a pierdut și în acestă rudă, dar pe propriul teren, în partida cu CS Năvodari. Victoria echipei de la malul mării a fost una consistentă, 27-13, astfel că aceasta a plecat de la Bârlad inclusiv cu bonusul ofensiv și se află pe locul al treilea în clasament la un punct distanță de RC Bârlad.

Au marcat pentru RC Bârlad: Ovidiu Neagu – 1 eseu, 1 transformare, 2 lovituri de pedeapsă, respectiv  Marian Niță, George Burlacu, Albert Știopei și Marian Croitoru – câte un eseu, Codrin Bercu – 2 transformări și Cristian Văcaru – lovitură de pedeapsă pentru CS Năvodari.

Chiar dacă încă de la începutul returului s-a confruntat cu multe probleme, CSM Bucovina Suceava a legat două victorii consecutive. În această etapă sucevenii au trecut de CSU Arad, rezultat 33-12, aflându-se pe poziția a șasea, însă, la o diferență considerabilă de RC Grivița, locul cinci.

Au marcat pentru CSM Suceava: Gabriel Tăuțeanu -2 eseuri, Claudiu Chirilă, Andrei Portariu și Pavel Netbai – câte un eseu,  Sabin Crețu – 4 transformări, respectiv Alexandru Iștoc și Remus Zaharia – câte un eseu, Pau Perici – o trasformare pentru CSU Arad.

RC Grivița a obținut cea mai facilă victorie a etapei, 57-3 cu CSU Alba Iulia. Desigur la acest scor grivițenii și-au trecut în cont și punctul bonus ofensiv, CSU Alba Iulia fiind în continuare singura echipă a sezonului fară vreun punct în clasament.

Au marcat pentru RC Grivița: Glăvan Radu – 2 eseuri,  Radian Dima, Mircea Alexandru, Andrei Mitrea, Florin Iancu, Eduard Marinca – câte un eseu,   Andrei Homiuc – un eseu și 5 tranformări, eseu de penalizare respectiv Călin Curta -lovitură de pedeapsă pentru CSU Alba Iulia.

 

Politehnica Iași a mai contabilizat o victorie, în pregătirea viitorului sezon, ieșenii învingând pe RC Gura Humorului cu rezultatul de 38-18, după o partidă frumoasă în care s-au marcat în total 10 încercări.

Au marcat pentru Politehnica Iași: Narcis Holbocianu, Andrei Fanariu, Alin Nicuța, Andrei Micu, Cătălin Deliu, Robert David – câte un eseu, Sergiu Michiduță – 4 transformări, respectiv Bogdan Palimaru și Cristian Turcan – câte un eseu, Doru Moroșan – o transformare și 2 lovituri de pedeapsă pentru Gura Humorului.

FOTO: Sportul Ilustrat

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile