Lupii au pierdut primul meci din Rugby Europe Super Cup

Selecționata Romanian Wolves a pierdut meciul de debut în Rugby Europe Super Cup, cedând cu 25-20 în fața echipei Tel Aviv Heat. Lupii obțin bonusul defensiv și se pregătesc pentru a o primi săptămâna viitoare, la București, pe RC Batumi, campioana Georgiei.

Meciul, unul extrem de fizic, a stat sub semnul echilibrului, lucru reflectat și în scorul la pauză, când tabela a arătat 7-7. Lupii au început în forță și au marcat prima încercare a partidei, în minutul 6. După o tușă în 22-ul advers, molul de margine a rulat foarte bine, Gabriel Rupanu a deschis pentru treisferturi, iar Gabriel Pop l-a văzut foarte bine pe Marius Simionescu care a pătruns până în terenul de țintă. Tudor Boldor a transformat pentru 7-0. Câteva minute mai târziu, acesta avea șansa de a mări avantajul însă balonul șutat de el, chiar de la centrul terenului, nu a prins spațiul dintre buturi. Tel Aviv își construiește cu răbdare atacul și au șansa de a pune la rândul lor primele puncte pe tabelă, însă Jordan Chait ratează lovitura de pedeapsă. Tot aceștia sunt cei care au inițiativa, după mai multe acțiuni periculoase în 22-ul Lupilor, care s-au apărat foarte bine, reușesc în cele din urmă să găsească breșa. Mijlocașul la deschidere Jordan Chait găsește culoarul între doi apărători români, scapă de câteva placaje, îi pasează lui Sebastiann Jobb care, din cădere, trimite balonul la Semi Kunitani care marchează eseu. Chait transformă pentru 7-7. Lupii termină prima parte în atac, însă fără a mai puncta, 7-7, scorul pauzei.

Partea a doua a fost caracterizată de un joc fragmentat, cu multe greșeli de ambele părți. Tel Aviv a început mai bine repriza, preluând conducerea, pentru prima dată în meci, după ce Chait mai pune trei puncte dintr-o lovitură de pedeapsă, 10-7. Urmează minute bune de joc la centrul terenului, unde ambele echipe se luptă să câștige teren și să ajungă în 22-ul advers. Mai lucizi în joc, oaspeții reușesc un nou eseu, cu molul de margine, Dameon Venter culcând balonul în terenul de țintă, 15-7. Lupii se mențin aproape, Daniel Plai transformând de la distanță mare, 15-10. Mai mult, reușesc să întoarcă rezultatul, când, în minutul 62, Andrei Toader prinde marginea, iar molul format rulează bine, Tudor Butnariu finalizând acțiunea înaintării. Plai a transformat încercarea, 17-15. Avantajul avea să se mențină câteva minute, pentru că Chait transformă o nouă penalitate, aducându-și din nou echipa la conducere, 18-17. Finalul de meci este extrem de intens, cu oaspeții marcând o nouă încercare, prin Peceli Nacebe, transformată de Chiat, 25-17. Lupii termină din nou în atac repriza și partida, forțând eseul, însă Tel Aviv se apără foarte bine, scorul final fiind stabilit de Daniel Plai, cu o lovitură de pedeapsă, 25-20.

Al doilea meci din grupă, Batumi cu Black Lion are loc mâine, 11 septembrie.

Pe 17 septembrie, ora 16:00, pe Stadionul Arcul de Triumf, Selecționata Romanian Wolves întâlnește în etapa a doua a Rugby Europe Super Cup pe RC Batumi din Georgia.

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile