Lupii Bucuresti vs Newcastle Falcons in ultima etapa din European Rugby Challenge Cup.

In premiera Cluj Arena va gazdui o partida din cadrul European Rugby Challenge Cup, aceasta fiind ultima din actuala editie pentru Lupii Bucuresti, care isi propun ca in fata lui Newcastle Falcons sa termine competitia cu fruntea sus.

Practic se va repeta intr-un fel scenariul din sezonul precedent, atunci cand Lupii Bucuresti au disputat prima, respectiv ultima partida din faza grupelor impotriva englezilor de la Newcastle Falcons, atunci insa ordinea fiind inversa, cu deznodamantul gazduit de stadionul Kingston Park.

Falcons au fost ultima data asadar in 2013 in Romania, partida de pe Stadionul National Arcul de Triumf fiind castigata greu de englezi, dupa ce Lupii Bucuresti au condus la pauza cu 12-10, in urma celor patru lovituri de pedeapsa concretizate de Calafeteanu, tot o penalitate stabilind scorul final, 13-12 pentru englezi, cu lovitura de gratie data de Catterick in minutul 76.

Acum echipa lui Dean Richards vine la Cluj-Napoca, frustrata de infrangerea suferita pe propriul teren in fata galezilor de la Newport Dragons, o partida pierduta practic in primele 20 de minute, atunci cand englezii au incasat trei eseuri, pentru ca la pauza tabela de marcaj sa indice rezultatul de 35-3 in favoarea dragonilor.

In ciuda infrangerii, negrii au luat bonusul ofensiv si raman in cartile calificarii pentru sferturile de finala, iar capitanul din partida cu Dragoons, flankerul Andy Saull, si-a indemnat colegii sa uite de cele petrecute pentru a demonstra in partida cu Lupii Bucuresti adevarata lor valoare.

Chiar daca echipa din nordul Angliei nu utilizeaza formula obsinuita din Aviva Premiership, un aspect de luat in seama este faptul ca dintre marcatorii de eseuri, in aceasta editie a Challenge Cup sase provin de la academia clubului, centrul Chris Harris fiind cel mai prolific finalizator in terenul de tinta advers, alaturi de Mark Wilson, ambii avand cate trei reusite.

Inaintea partidei cu Lupii Bucuresti o veste imbucuratoare pentru Newcastle Falcons este cea ca Will Welch, capitanul obisnuit al echipei, a semnat o prelungire a contractului cu inca doi ani, dupa ce zilele trecute internationalul Kieran Brookes a anuntat trecerea la Northampton Saints din sezonul viitor.

Pentru Lupii Bucuresti aceasta va fi ultima ocazie din acest sezon de a modifica rubrica punctelor acumulate, in care deocamdata figureaza doar punctul bonus defensiv din partida de pe propriul teren cu Stade Francais.

Din pacate lipsa de constanta pe durata intregului joc ne-a privat de o zestre mai consistenta in clasament, mai ales ca pe propriul teren am avut evolutii bune atat cu Stade Francais, cat si impotriva lui Newport Dragons, cel putin in prima repriza, asa cum s-a intamplat si la Paris, unde o lovitura de pedeapsa ne putea trimite in pauza cu avantaj pe tabela de scor.

In cele cinci partide disputate pana in prezent Lupii au marcat sapte eseuri, dintre care trei chiar pe terenul lui Newcastle Falcons, la acest capitol Ionut Botezatu fiind lider cu trei reusite, in timp ce din fata butului Florin Vlaicu ne-a adus 25 de puncte din opt lovituri de pedeapsa si doua transformari.

Partida Lupii Bucuresti-Newcastle Falcons se va disputa pe Cluj Arena, sambata 24 ianuarie, cu incepere de la oara 17:00 si va fi condusa de o brigada de arbitri din Tara Galilor cu Neil Hennessy la centru, asistat de Simon Rees si Martyn Lewis.

Statistica celor doua echipe in actuala editie a European Rugby Challenge Cup:

Lupii Bucuresti
loc 4-5-0-0-5-67: 209-1p (1p bonus defensiv)
Marcatorii echipei:
Ionut Botezatu – 3 eseuri
Florin Ionita – 1 eseu
Sean Morrell – 1 eseu
Vali Mototolea – 1 eseu
Florin Surugiu – 1 eseu
Florin Vlaicu – 8 lovituri de pedeapsa si doua transformari
Samoa Luke – 2 transformari

Newcastle Flacons
Loc 2-5-3-0-2-156: 139 – 15p (3 puncte bonus ofensiv+1 punct bonus defensiv)
Marcatorii echipei:
Mark Wilson – 3 eseuri
Chris Harris – 3 eseuri
Will Witty – 2 eseuri
Lee Smith – 2 eseuri, 1 transformare, 1 lovitura de pedeapsa
Tom Penny – 2 eseuri
Simon Hammerslay – 2 eseuri
Juan Pablo Socino – 2 eseuri
David Nelson – 1 eseu
Sean Robinson – 1 eseu
Noah Cato – 1 eseu
Will Welch – 1 eseu
Andy Saull – 1 eseu
Rory Clegg – 3 lovituri de pedeapsa+10 transformari
Tom Catterick – 3 lovituri de pedeapsa+4 transformari

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile