Lupii, învinși pe teren propriu de campionii Super Cup, Black Lion

Selecționata Romanian Wolves a pierdut în această seară meciul din etapa a cincea a Rugby Europe Super Cup, fiind învinsă cu 49-6 (20-6) de către echipa georgiană Black Lion, campioana en-titre a competiției.

În meciul disputat pe Stadionul Național de Rugby Arcul de Triumf, Lupii au fost primii care au avut șansa de a pune puncte pe tabelă. În minutul 3, Daniel Plai a găsit o tușă foarte bună în 22-ul advers, Sergiu Puescu a aruncat bine, molul de margine format fiind oprit neregulamentar de georgienii. Arbitrul dictează lovitura de pedeapsă, iar balonul trimis de Daniel Plai trece puțin pe lângă butul din stânga, tabela rămâne nemodificată. Un minut mai târziu, Plai are succes și deschide scorul, dintr-o nouă lovitură de pedeapsă, de la distanță mare, aproape de la centrul terenului, 3-0.

Urmează minute de joc în care Black Lion pune presiune și îi determină pe Lupi să greșească, astfel,  în minutul 7, mijlocașul la deschidere Luka Matkava aduce egalitatea, transformând la rându-i, o lovitură de pedeapsă, 3-3.

În minutul 11, Akaki Tabutsadze reușește să pătrundă în terenul de țintă rezistând la placajele a doi jucători români și culcă balonul în eseu. Matkava transformă pentru a-și aduce echipa în avantaj, 10-3.

Lupii atacă, construiesc acțiune cu acțiune și în minutul 17, Daniel Plai transformă o lovitură de pedeapsă, reducând diferența, 10-6. La rândul lor, Black Lion construiesc atac după atac, însă nu găsesc breșe, Lupii închizând foarte bine toate culoarele. În minutul 26, Matkava pune jos o nouă lovitură de pedeapsă, 13-3. Înainte de intrarea la vestiare, georgienii măresc ecartul, printr-un eseu la colț marcat de același Tabutsadze, care reușește astfel dubla. Matkava aduce și cele două puncte extra, 20-6, în minutul 40.

Black Lion încep în forță partea secundă, pun presiune pe apărarea Lupilor și obțin din nou o lovitură de pedeapsă, transformată de Matkava, 23-6. În minutul 50 are loc cea mai mare ocazie a Lupilor de a marca, după un mol de margine, au scos repede la mână, însă georgienii au reușit să recupereze balonul.  Urmează un joc de uzură, niciuna dintre cele două echipe nereușind să depășească apărarea adversă.

Echilibrul meciului se rupe în ultimele 10 minute când Lupii nu rezistă iureșului adversarilor și primesc patru eseuri. Primul reușit de aripa Tariel Donadze, care găsește breșa, balonul ajungând la el în urma unui mol de margine bine rulat. Apoi este rândul lui Giorgi Margalitadze să culce balonul în terenul de țintă, după care, un minut mai târziu Otari Lashkhi plonjează spectaculos pentru o nouă încercare, toate trei transformate de Matkava, 44-6.

Lupii forțează și ei marcarea eseului, Ovidiu Neagu obține o tușă bună, Sebastian Vasilovici bate bine marginea, însă molul rulant se oprește, din nou, în apărarea georgiană. La ultima acțiune a partidei, Lashkhi își trece în cont dubla, după un nou eseu la colț, 49-6.

În ultimul meci din grupă, săptămâna viitoare, pe 30 octombrie, Lupii vor întâlni, în deplasare pe Tel Aviv Heat, de la ora 18:00, ora României.

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile