Lupta stransa in Pro 12 pentru un loc in Play-Off

Lupta stransa in Pro 12 pentru un loc in Play-Off.

Cu patru etape inainte de finalul sezonului regulat, lupta pentru un loc in semifinalele Guinness Pro 12 devine tot mai incinsa, echipele clasate pe primele sase pozitii avand sanse reale de a se califica in faza eliminatorie, liderul la zi fiind franciza irlandeza Connacht.

Derbyul etapei a XVIII-a a avut loc la Galway unde pe stadionul Sportsground, s-au aflat fata in fata prima si cea de-a doua clasata, Connacht respectiv Leinster, victoria revenind gazdelor cu rezultatul de 7-6. Practic eseul lui Marmion din minutul 13, a decis invingatoarea in conditiile in care Connacht s-a aparat eficient, iar Leinster nu a reusit sa inscrie decat din doua lovituri de pedepasa concretizate de Madigan.

Cu patru tilluri de campioana la activ, Ospreys a ratat acest sezon, pierzand si in acesta etapa, pe propriul teren disputa cu Scarlets. Desi raportul eseurilor a fost egal Matavesi, respectiv Van der Merwe trecandu-si in cont cate o reusita, A.Thomas a transat soarta partidei cu patru lovituri de pedeapsa marcate in ultimul sfert de ora, iar Scarlets spera sa prinda un loc in semifinale.

Campiona en-titre Glasgow Warriors incerca sa recupere terenul pierdut, fiind pe pozitia a sasea in acest moment, cu Hogg, Russell si Seymour in mare forma scotienii invingand un adversar dificil , Ulster cu rezultatul de 27-17. Hogg si Seymour respectiv Henderson si McCloskey au marcat cate un eseu de fiecare parte, astfel ca tentativele de tinta concretizate de Russell au decis invingatoarea.

Desi Amos a marcat doua eseuri pentru Newport, dragonii au pierdut pe propriul teren partida cu Edinburgh, rezultat 16-15. Franciza scotiana s-a impus dupa incercarea lui Watson si a preciziei din fata butului a celor doi transformer Kighorn respectiv Hidalgo-Clyne.

Munster a dat un adevarat recital de eseuri in partida cu Zebre, sapte fiind reusite de armata rosie pentru o victorie cu 47-0. Alaturi de doua eseuri de penalizare pe lista marcatorilor si-au trecut numele Zebo dubla, O’Mahony, Stander si Murray.

In premiera pentru competitia Pro 12, la acesta partida irlandeza Helen O’Reilly a fost desemnata ca arbitru asitent. Si cealalta franciza italina a suferit o infrangere la scor, Treviso pierzand cu 56-8 pe terenul lui Cardiff Blues. Jenkins, Navidi, Lee-Lo, Dacey, Vosawai, James, Fish si Patchell au fost autorii incercarilor pentru galezi, eseul de onoare fiind semnat de Lazzaroni.

CLASAMENT:
1.Connacht-63p
2.Leinster-59p
3.Scarlets-57p
4.Munster-52p
5.Ulster-51p
6.Glasgow-51p
7.Edinburgh-47p
8.Cardiff-44p
9.Ospreys-39p
10.Newport-25p
11.Zebre-19p
12.Treviso-16p

FOTO: www.rte.ie

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile