Meciuri decise pe final in Anglia

Aviva Premiership.

Etapa a treia a campionatului englez de rugby, Aviva Premiership, a programat o serie de ciocniri extrem de interesante, soldate cu rezultate care au dat peste cap calculele hartiei.

Bath – Northampton 14-18. Uvertura rundei a fost transata de oaspeti la o diferenta de doar patru puncte, in ciuda faptului ca fundasul Abendanon a marcat repede o incercare in contul gazdelor, in minutul 2. Myler i-a adus pe oaspeti in avantaj pana la pauza, 12-8, din patru lovituri de pedeapsa.

Tot Myler a inscris iar din penalitate dupa pauza, iar prin acelasi procedeu Barkley a redus diferenta la doar un punct. Dropgolul din final al lui May a stabilit insa rezultatul final, iar adversara din Amlin Challenge Cup a Lupilor, Bath, a fost nevoita sa se multumeasca doar cu bonusul defensiv.

Worcester – Gloucester 16-16. Un prim draw al rundei a fost notat la Worcester, unde finalul a fost dramatic. Ambele tabere si-au trecut in cont cate un eseu, marcatori fiind Currie, respectiv Trinder. Dupa 3-6 la pauza, cele doua au ajuns in prelungirile meicului la egalitate, 13-13. Burns i-a adus pe oaspeti in avantaj in minutul 81, din lovitura de pedeapsa, insa Goode a egalat tot dupa o penalitate, in minutul 82.

London Wasps – London Irish 43-14. Duelul londonez a fost adjudecat clar de viespi, irlandezii nefiind capabili sa tina ritmul jocului. Wasps a marcat patru incercari, prin Varndell, doua, Simposn si Taulato, fapt care le-a adus si bonusul ofensiv. Eseul de onoare pentru fosta echipa a lui Paulica Ion a fost semnat de Yarde.

Harlequins – Sale 37-11. Victorie fara dubii a gazdelor, care s-au dovedit a fi o echipa foarte bine sudata. Monye, Turner-Hall, Robson si Brown, ultimul in prelungiri, au sarjat pentru punctul bonus ofensiv, in timp ce oaspetii au avut o incercare, prin Vernon. La pauza rezultatul a fost mai strans, 14-8. In formatia vizitatoare, in XV-le de baza, s-a aflat si pilierul moldovean Vadim cobilas, care a fost inlocuit in minutul 58.

Saracens – Leicester Tigers 9-9. Inca un duel de zile mari, in care cele doua formatii s-au anihilat reciproc. Eseurile au lipsit, nu insa si spectacolul unor defensive foarte bine puse la punct. Tigrii au condus cu 9-0, dupa trei lovituri de pedeapsa ale lui Flood. Farrell a redus din handicap inainte de pauza, iar Hodgson, din alte doua penalitati, a egalat in mitanul al doilea.

London Welsh – Exeter 25-24. Meciul care a inchis runda a fost un adevarat thriller. Exeter a condus cu 24-18 inainte de final, insa eseul lui To”oballa, la care s-au adaugat cele doua puncte suplimentare marcate de Jewell, in minutul 79, au consemnat marea surpriza a etapei. Un alt eseu in contul londonezilor a fost adus de Scott, iar oaspetii au avut trei incercari, semnatari fiind Arscott, Jess si Baxter. La echipa invingatoare a evoluat si pilierul nostru, Paulica Ion, cel care a inceput ca titular, fiind inlocuit in minutul 67.

Harlequins e lidera, cu 14 puncte, urmata pe podium de Northampton si Leicester Tigers, cu 13, respectiv 12 puncte. London Welsh e pe 9, cu patru puncte, in timp ce plutonul se incheie cu Sale Sharks, un punct si London Irish, zero puncte.

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile