Mihaita Lazar, in semifinalele Top 14

Pilierul roman Mihaita Lazar continua cursa pentru titlul Frantei alaturi de echipa sa de club, Castres, care a trecut in primul tur al play-off-ului din Top 14 de Montpellier, cu scorul de 25-12.

Soarta calificarii s-a decis in partea a doua a jocului, cand Castres a reusit sa isi impuna punctul de vedere. Pana la pauza jocul a fost unul echilibrat, punctele venind de la Kockott, respectiv Paillaugue, fiecare din cate trei lovituri de pedeapsa. Diferenta pentru 12-9 in favoarea gazdelor a facut-o dropgolul realizat de Tales.

In mitanul secund, inchizatorul Claassen a marcat singurul eseu al jocului, in timp ce Kockott a transformat si a mai realizat alte doua penalitati. Montpellier nu a mai punctat decat odata, din lovitura de pedeapsa, prin acelasi Paillaugue.

Mihaita Lazar a intrat pe teren in minutul 77. In semifinale, Castres va juca la finele saptamanii viitoare pe terenul celor de la Clermont.

Campioana en-titre, Toulouse, a realizat o demonstratie de forta in fata celor de la Racing Metro 92 Paris, castigand barajul cu scorul de 33-19. Francilienii s-au tinut bine pana la pauza, cand tabela indica inca emotii pentru Toulouse, care avea un avans foarte mic, 14-11. Fickou reusise o incercare pentru amdfitrioni, in timp ce Matadigo a culcat balonul pentru oaspeti, in butul advers. Restul punctelor au fost aduse de cei doi transformeri, MacAllister respectiv Wisniewski, din lovituri de pedeapsa.

In repriza a doua, conditia fizica superioara a toulousanilor si-a spus cuvantul. Primele 10 puncte ale perioadei au venit dupa lovitura de pedeapsa concretizata de MacAllister, urmata de eseul semnat de Picamoles si transformat de acelasi MacAllister. Revirimentul vizitatorilor a fost un simplu foc de paie. Centrul Chavancy a marcat un eseu validat dupa solicitarea arbitrajului video, iar Wisniewski a adus trei puncte in urma unei penalitati. Toulouse a jucat tactic foarte inteligent ultimele 20 de minute, inchizand culoarele spre propriul teren de tinta. In plus, ei i-au fortat pe cei de la Racing Metro sa greseasca in mod repetat, iar in urma incalcarilor d eregulament, MacAllister a pus inca 9 puncte pe tabela.

Pentru detinatoarea titlului de campioana, marele examen este reprezentat de semifinala programata pe terenul celor de la Toulon, o echipa care lupta pe doua fronturi, fiind calificata si in finala Heineken Cup.

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile